Prima pagină » Actualitate » Ministrul Apărării din Franța, conferință de presă comună cu ministrul Apărării din România – LIVE TEXT, VIDEO
Ministrul Apărării din Franța, conferință de presă comună cu ministrul Apărării din România - LIVE TEXT, VIDEO

Ministrul Apărării din Franța, conferință de presă comună cu ministrul Apărării din România – LIVE TEXT, VIDEO

27 ian. 2022, 09:46,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente, ministrul Apărării din Franța, Florence Parly susține o conferință de presă cu ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu. Conferința de presă vine în contextul în care oficialul francez se află într-o vizită de lucru în România.

Florence Parly a vorbit, în cadrul vizitei de la București, cu Vasile Dîncu despre tensiunile militare din Ucraina și despre susținerea Franței într-un eventual conflict din regiune. Florence Parly se va întâlni ulterior cu premierul Nicolae Ciucă și cu președintele Klaus Iohannis:

Cele mai importante declarații făcute de Vasile Dîncu

Mă bucur să putem continua un dialog pe care l-am început acum câteva zile cu prilejul participării mele la reuniune Vreau să îmi exprim condoleanțe pentru pierderea soldatului francez ucis în Mali. Sacrificiul lui înseamnă cât de importantă este lupta pentru pace. Această luptă trebuie dusă împreună, România vă este aproape. Franța deține președinția Consiliului European. Vă urez succes și vă asigur de tot sprijinul nostru. Provocările cu care se confruntă lumea democratică nu pot fi depășite decât prin solidaritate, unitate și coeziune între toate statele. Este datoria noastră morală de întâlni și a susține spiritul libertății. Franța a fost actor cheie în multe părți ale istoriei României. Acestea au construit o relație specială între țara noastră care era atunci o națiune tânără și care este acum o democrație tânără și care se află într-un parteneriat cu țara dumneavoastră,.

Mă bucur că la 100 de ani de la evenimente, România se poate bucura de sprijinul vostru. În acest sens aș dori să salut și anunțul președintelu Biden referitor la descurajarea presiunii de la Marea Neagră. Aliații NATO s-au prezentat pe o singură voce referitor la solicitările Rusiei.  Vă mulțumesc încă odată pentru prezența și dialogul pe care l-am avut. Sunt convins că putem începe o nouă etapă a parteneriatului franco-român. Mulțumim și vă spunem bine ați venit în România și sperăm că data viitoare vizita va fi o vizită mai lungă.

Cele mai importante declarații făcute de Florence Parly

Franța și România sunt aliați într-un parteneriat strategic care a fost reiterat cu vizita președintelui Klaus Iohannis la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *