Prima pagină » Actualitate » Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Nu este exclus ca Putin să folosească o armă nucleară tactică”
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Nu este exclus ca Putin să folosească o armă nucleară tactică

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Nu este exclus ca Putin să folosească o armă nucleară tactică”

01 dec. 2022, 18:40, 1 ,
în Actualitate

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr (PSD), a declarat joi, într-un interviu la Antena 3, că România nu se teme că va fi atacată, în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă, dar că sunt luate în calcul toate scenariile, iar folosirea armelor nucleare nu poate fi exclusă „teoretic”.

„România nu se teme de un atac însă orice stat serios în proximitate cu o zonă de conflict trebuie să fie pregătit pentru astfel de situaţii. La nivelul decidenţilor militari exista variante luate în discuţie, cu asta se ocupa de fapt armata, să se asigure că populaţia unei ţări îşi poate desfăşura activitatea în condiţii de normalitate”, a declarat șeful MApN.

Angel Tîlvăr: „Teoretic, posibilităţile nu sunt excluse”

Întrebat dacă există posibilitatea să se întâmple în România un incident ca în Polonia, unde o rachetă a căzut pe teritoriul țării NATO, acesta a precizat că nu există elemente care să ne ducă cu gândul acolo

„Premierul, care are o experienţă mlitara respectabilă, a exprimat ceea ce cred că pot să spun şi eu, că nu există elemente care să ne ducă cu gândul acolo. Personal nu cred că suntem într-o astfel de situaţie”, a spus Angel Tîlvăr.

Legat de o eventuală folosire de către Rusia a armelor nucleare, ministrul Apărării consideră că „unul din elementele predictibile care i se poate asocia (lui Vladimir Puţin) este impredictibilitatea”.

„Teoretic, posibilităţile nu sunt excluse, au fost evocate de oficiali de înalt şi experţi. Îmi place să cred că nu se va întâmpla aşa ceva”, a adăugat acesta.

„Cred că decizia de a face pace aparţine în acest moment Ucrainei”, a precizat șeful MApN. El a menționat că are o colaborarea instituțională „foarte bună” cu președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Apărării Naționale, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Ministrul Apărării Naționale a adresat următorul mesaj, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Mulțumesc, România pentru înțelepciunea cu care ai știut să treci peste momentele dificile din acest ultim an, pentru că ne aduni acasă la momentele de bucurie și pentru că ne faci să fim mândri că ne ești patrie. La mulți ani, România!”

Comentarii
  • Unde l-ati gasit pe popandaul asta ???alt plagiator care i-au facut altii lucrtarea de doctorat ! PSD va duceti pe copca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *