Prima pagină » National » Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că fragmente dintr-o dronă rusească au căzut în România – VIDEO

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că fragmente dintr-o dronă rusească au căzut în România – VIDEO

07 sept. 2023, 08:56, 2 ,
BZI.ro, în National

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că fragmente dintr-o dronă rusească utilizată în atacul din noaptea de duminică spre luni au căzut pe teritoriul României, conform Antena 3 CNN. Resturile au fost descoperite în comuna Ceatalchioi din județul Tulcea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat cu o zi în urmă că nu a existat „nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv” care să fi ajuns în România în urma atacului lansat de ruși luni asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Analiștii de la GeoConfirmed, care se ocupă de geolocalizarea imaginilor care au legătură cu războiul din Ucraina, au afirmat marți seară că o dronă rusească a căzut luni pe teritoriul României, confirmând informațiile Ucrainei, în timp ce oficialii români le-au negat categoric.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că fragmente dintr-o dronă rusească au căzut în România

Când a fost întrebat despre cine este responsabil pentru informațiile greșite furnizate de Ministerul Apărării, în contextul în care statul român a negat timp de două zile că o dronă a căzut în România, președintele Klaus Iohannis a afirmat că „toată comunicarea a fost realizată în mod onest și pe baza probelor disponibile”.

El a făcut aceste declarații în conferința de presă comună cu președinții Polonei, Andrzej Duda, Lituaniei, Gitanas Nausėda, şi premierul Croației, Andrej Plenković, la finalul Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) organizat miercuri la București.

(De la minutul 28)

Ce a declarat Angel Tîlvăr

După descoperirea făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a mers la fața locului unde a făcut următoarele declarații.

„S-a văzut că într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităţilor portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilenţă. Vom avea mai multe puncte de observaţie, mai multe patrule. În acelaşi timp, echipamentele pe care le folosim,  care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare funcționale și într-o fază de precauție și de atenție crescută.

Pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuții în spațiu public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți care pot fi de dronă.

O să merg la Chilia, am fost aici la Plauru,  sunt însoțit și de prefectul județului, am vorbit și cu primarul de aici și apoi o să merg la Galaţi, pentru că și Galaţiu, chiar dacă este la o distanță destul de mare de Reni, cred că este un oraș cu autoritățile pe care trebuie să discutăm din nou pentru a-i asigura de faptul că ne dorim ca România viața să se desfășoare normal, iar contribuția pe care ne-o putem aduce la asta este una pe care ne-o asumăm.

Nu s-a pus problema pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul  ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Miercuri, 06 Septembrie 2023, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a confirmat că fragmente dintr-o dronă rusească au căzut în România.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Simionov (@soniasimionov)

Comentarii
  • Apararea antiaeriana ucraineana le- a aruncat pe teritoriul Romaniei, poate intentionat ca dictatorul zelinski doreste foarte tare sa intre si Romania in razboiul Ucrainei, parsivii dracului, este razboiul lui zelenski , sa nu se atinga de teritoriul romanesc ca ucidem toti ucrainienii

  • Corect! Dronele rusesti au fost dirijate intentionat de tirurile antiaeriene ucrainiene pe teritoriul Romaniei, intentionat le-au dirijat ucrainienii spre teritoriul romanesc ca sa intram in razboiul ucrainei pentru ca stiu nazistii ca Romania pupa in kur foarte tare ucraina si un conflict cu Rusia ar declansa al 3 -lea razboi mondial si conflicte grave cu Rusia si Romania. Nu am lasat pe ucrainieni nazisti sa moara si acum nu ne lasa nazistii ucrainieni sa traim. Este razboiul lor, exterminarea spurcatilor ucrainieni, singura soutie. Afara din tara noastra spurcatii ucrainieni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *