Prima pagină » National » Ministrul Alexandru Rafila aduce mai multe clarificări asupra gravităţii tulpinei Omicron
Ministrul Alexandru Rafila aduce mai multe clarificări asupra gravităţii tulpinei Omicron

Ministrul Alexandru Rafila aduce mai multe clarificări asupra gravităţii tulpinei Omicron

19 ian. 2022, 12:18,
în National

Într-o intervenție publică, Alexandru Rafila a explicat faptul că informațiile precum că există un număr mare de copii infectați cu noua tulpină de COVID-19, Omicron, este una falsă. Ministrul Sănătății a publicat și informații despre numărul de copii care sunt internați la Terapie Intensivă.

Vă aducem aminte faptul că specialiștii mondiali au explicat că varianta Omicron este mai puțin agresivă, iar în spaţiul public au apărut mai multe informații referitoare la numărului mare de copii afectați.

Ministrul Alexandru Rafila aduce mai multe clarificări asupra gravităţii tulpinei Omicron

Alexandru Rafila a dezmințit informațiile apărute în spațiul public referitor la faptul că sunt foarte mulţi copii afectați de Omicron. Ministrul a menționat faptul că la Terapie Intensivă sunt un procent de 2% dintre copiii infectaţi?

„Am văzut în spațiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. La nivelul zilei de ieri erau 11 copii internați la secția de terapie intensivă, cu 10 mai puțin față de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați. Iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338. În mod evident ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate”, afirmă ministrul.

Testarea în masă ar duce la controlul pandemiei de COVID-19, susține Alexandru Rafila

În altă ordine de idei, facilitarea testării poate fi un plus considerabil și ar duce la un control al pandemiei. Alexandru Rafila susține că în acest fel persoanele infectate ar putea fi izolate mai repede. În încheiere ministrul arată faptul că mortalitatea este de aproape 10 ori mai mică decât în octombrie, atunci când existau un număr aproape identic de infectări cu COVID-19:

„cred că este un mare câștig. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze așa cum trebuie de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadiu greu controlabil care a dus la mortalitatea foarte mare anterior. Acum, față de situația similară din luna octombrie, când era același număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 – 10 ori mai mică, adaugă Rafila.

Valul 5 al Omicron ar putea fi ultimul val în care să existe restricții

Recent, mai mulți specialiști au afirmat faptul că valul 5, cel al variantei Omicron ar putea duce la sfârșitul pandemiei. De exemplu, directorul Pfizer susține că este ultimul val în care vor mai fi restricții.

„Este important ca oamenii să primească regimul de trei doze ale vaccinului Pfizer împotriva coronavirusului și, probabil, vor avea nevoie de rapel anual, deși persoanele imunodeprimate ar putea avea nevoie de acestea la fiecare patru luni”, a spus Bourla. „Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea să la copii este foarte, foarte, foarte bună.”

Totuși, directorul Organizației Mondiale a Sănătății a menționat că toate țările trebuie să fie atente la pandemie și că aceasta nu s-a terminat.

„Rămân în mod deosebit îngrijorat de multe țări care au rate scăzute de vaccinare, deoarece oamenii sunt de multe ori mai expuși riscului de îmbolnăvire gravă și de deces dacă nu sunt vaccinați”, a explicat directorul OMS.

Judecata soților Ceaușescu

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024