Prima pagină » Actualitate » Ministrul Afacerilor de Externe din Israel va veni în vizită în România
Ministrul Afacerilor de Externe din Israel va veni în vizită în România

Ministrul Afacerilor de Externe din Israel va veni în vizită în România

11 mart. 2022, 14:36,
în Actualitate

În contextul în care mai mulţi oficiali internaţionali efectuează vizite în țară, Yair Lapid, ministrul israelian al Afacerilor Externe va veni într-o vizită oficială în România. Oficialul din Executivul din Israel va veni pentru a discuta despre problemele refugiaților din România dar şi despre situaţia războiului din Ucraina.

În aceste momente vicepreședintele SUA, Kamala Harris se află deja în România unde va vorbi cu președintele Klaus Iohannis şi va susţine o conferinţă de presă. Sunt încercări la nivel internațional de a opri conflictul din Ucraina. De exemplu în Paris a avut loc întâlnirea Consiliului Europei, întâlnire la care Rusia a lipsit. În Turcia, Antalya, au avut loc o serie de negocieri dintre miniștrii de Externe a Rusiei și a Ucrainei.

Ministrul Afacerilor de Externe din Israel, vizită oficială în România

În contextul în care Ucraina este în război, iar pe teritoriul României sosesc sute de mii de oficiali, ministrul Afacerilor Externe din Israel va veni într-o vizită oficială în România. Yair Lapid, va discuta cu cu liderii din țară despre situația din Europa, situația de la granița României. Oficialul guvernamental va merge şi la Punctul de Trecere al Frontierei Siret pentru a vedea care este situaţia actuală.

Acesta va sosi la București în seara zilei de sâmbătă, 12 martie 2022, iar duminică va avea întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, cu Bogdan Aurescu. La sfârşitul celor două întâlniri, cei doi miniștri de externe vor susţine o conferință de presă. David Saranga, ambasadorul Israelului în România, îl va informa pe ministrul israelian despre situația refugiaților din țara noastră, transmite Ambasada Israelului.

Nu este singură vizită pe care o va face ministrul Afacerilor Externe din Israel. Oficialul se va deplasa pe data de 14 martie în Slovacia unde se va întâlni cu președintele țării şi cu ministrul de Externe.

Kamala Harris a venit la București

În contextul războiului din Ucraina la nivel european, dar şi global sunt mai multe vizite intre liderii țărilor. Așadar, vorbim despre faptul că Kamala Harris, vicepreședintele SUA se află în aceste momente într-o vizită la București după ce anterior a fost în Polonia. O altă vizită a fost cea a lui Klaus Iohannis la Paris unde a avut întâlnirea Consiliului Europei, întâlnire la care Rusia a lipsit. Klaus Iohannis a fost în vizită în Franța și pe data de 16 februarie 2022, cu câteva zile inainte de a izbucni războiul.

Toate statele din Europa, şi nu numai, încearcă să găsească soluţii în războiul din Ucraina. Vorbim despre încercări diplomatice de a pune capăt conflictului. Până în aceste momente Europa şi restul lumii au impus cele mai drastice măsuri împotriva Rusiei care a fost eliminată din sistemul SWIFT, Visa, Mastercar, Paypal, a fost eliminată din toate competițiile internaționale în plan sportiv. De pe teritoriul țării amintite anterior au plecat marile magazine de fashion.

În altă ordine de idei, pe măsură ce conflictul din Ucraina avansează, tot mai mulți civili sunt uciși în confruntări. În pofida faptului că ministrul de Externe rus a negat faptul că Rusia ar fi atacat ținte civile, situația din țara vecină cu România este una din ce în ce mai gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`