Prima pagină » Actualitate » Miniştrii USR-PLUS vor participa la şedinţa de Guvern susţinută de premierul Florin Cîțu (SURSE)
Miniştrii USR-PLUS vor participa la şedinţa de Guvern susţinută de premierul Florin Cîțu (SURSE)

Miniştrii USR-PLUS vor participa la şedinţa de Guvern susţinută de premierul Florin Cîțu (SURSE)

15 apr. 2021, 12:27,
George Cristian în Actualitate

Conform unor surse politice, miniştrii USR-PLUS vor participa la şedinţa susţinută de premierul Florin Cîțu. Decizia vine pe fondul unui conflict existent între reprezentanţii USR-PLUS și PNL. Conflictul a izbucnit în momentul în care premierul a decis demiterea lui Vlad Voiculescu, ministrul sănătății.

Dan Barna a reacţionat violent ca urmare a acestei decizii dar se pare că sursele politice susţin faptul că vicepremierul USR-PLUS s-a mai calmat și la rându-l lui a mai calmat spiritele din coaliţie.

Miniștrii din USR-PLUS vor participa la şedinţa de Guvern de joi

Conform surselor politice, miniştrii USR-PLUS au luat hotărârea de a participa la ședința de Guvern pe care premierul Florin Cîțu o susţine joi, 15 aprilie 2021. De alfel, decizia a venit după ce în cursul zilei de miercuri miniştrii au refuzat participarea la şedinţă. Din aceste considerente, şedinţa de Guvern de ieri s-a anulat. Oricum, spiritele din USR-PLUS incă nu au fost liniştite, tot mai multe voci din interior cer demisia lui Florin Cîțu pentru că, la rândul său l-a demis pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii fără acordul lor.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi (nr. ieri)

Sunt 4 scenarii de Guvernare pentru PNL

Jurnaliştii de la antena3.ro au dat publicării 4 scenarii în care PNL ar putea guverna în continuare. Scenariile sunt diverse şi fac referire şi la potenţialul ca USR-PLUS să părăsească Coaliţia lăsând în spate un PNL minoritar în Guvern.

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un Guvern minoritar.

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă.

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

De ce a fost demis Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a făcut mai multe gafe de la preluarea mandatului de ministru al Sănătății. Acesta a făcut obiectul unui conflict în PNL, mai mulţi lideri din formaţiunea politică cerându-i demisia. Totuşi, aparent, picătura care a umplut paharul a fost decizia secretarului de stat Andreea Moldovan de a emite un ordin de schimbare a regulilor de carantinare. Ordinul a fost semnat de Andreea Moldovan, lucru ilegal susţin avocaţii şi a fost publicat fără o consultare în prealabil al premierului Florin Cîțu:

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal. spunea un avocat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *