Prima pagină » Actualitate » Miniştrii USR – PLUS îşi vor depune demisiile. Cum va influenţa această decizie – SURSE
Miniştrii USR - PLUS îşi vor depune demisiile. Cum va influenţa această decizie - SURSE

Miniştrii USR – PLUS îşi vor depune demisiile. Cum va influenţa această decizie – SURSE

06 sept. 2021, 09:19,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Miniștrii Partidului Uniunea Salvaţi România au rămas în Guvern, în ciuda faptului că şi-au dat semnătura pentru moțiunea de cenzură împotriva Executivului din care aceştia fac parte.

Surse politice au transmis faptul că această situație vă fi rezolvată, astăzi, 6 septembrie 2021, atunci când miniștrii USR-PLUS își vor depune demisiile.

Miniştrii USR îşi dau demisiile. Ce se va întâmpla mai apoi

Această hotararere va avea o influență majoră asupra jocului politic, asta pentru că se va schimba structura Guvernului.

Premierul Florin Vasile Cîțu va fi obligat, astfel, ca în maximum 45 de zile să ceară Parlamentului un vot de încredere.

O nouă şedinţă a fost convocată astăzi, la ora 12.00

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere, convocată sîmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, a fost amânată pentru a doua oară din lipsă de cvorum.

O nouă şedinţă este programată pentru luni, 6 septembrie 2021, la 12:00. Au absentat parlamentari din PNL, PSD, UDMR și ai Minorităților Naționale.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

PNL cere verificarea semnăturilor USR-PLUS și AUR de la moţiunea de cenzură împotriva lui Cîțu. Care este motivul

În cursul zilei de luni, 6 septembrie 2021, Partidul Național Liberal va cere înfiinţarea unei comisii de anchetă prin care se va verifica dacă toate semnăturile de pe lista moţiunii de cenzură sunt originale. Conform unor surse se pare că liberalii sunt de părere că cei de la USR-PLUS și AUR și-ar fi falsificat câteva semnături.

Moţiunea de cenzură împotriva prim-ministrului Florin Cîțu a fost semnată doar de USR-PLUS și AUR. Un semnal cu privire la veridicitatea semnăturilor a fost tras de Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului din partea PNL

„Mâine (n.r. luni, 6 septembrie 2021), la BPR, vom analiza dacă moțiunea depusă de USR – PLUS – AUR, alianța toxică, îndeplinește condițiile procedurale pentru a putea stabili calendarul. Vă mărturisesc că sunt diverse semne de întrebare, iar mâine le vom analiza pe toate.”, spune Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *