Prima pagină » National » Miniștrii Apărării din țările de coastă ale Mării Negre, videoconferinţă despre războiul din Ucraina

Miniștrii Apărării din țările de coastă ale Mării Negre, videoconferinţă despre războiul din Ucraina

07 apr. 2022, 14:04,
BZI.ro, în National

Videoconferinţă despre războiul din Ucraina. Miniștrii Apărării din țările de coastă a Mării Negre au susținut miercuri, 6 aprilie, un apel video pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Discuţia a mai conţinut şi subiecte precum minele care plutesc în Marea Neagră și securitatea regională.

Această întâlnire virtuală, la care a participat și ministrul Vasile Dîncu, a fost organizată de Turcia.

videoconferinţă despre războiul din Ucraina, ministrul roman al Apararii Vasile Dîncu

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu ”a prezentat evaluările recente privind situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă

Videoconferinţă despre războiul din Ucraina

Videoconferinţă despre războiul din Ucraina, între miniștrii Apărării din țările de coastă ale Mării Negre. Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu ”a prezentat evaluările recente privind situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă, acțiune ce a dus la creșterea amenințărilor din Marea Neagră, inclusiv prin restricționarea libertății de navigație, și la apariția unor pericole generate de minele maritime aflate în derivă”.

Totodată, ministrul Vasile Dîncu a condamnat atrocităţile din Bucea şi alte oraşe ucrainene, menţionând că uciderea civililor întrece orice limită, orice regulă a războiului. Ministrul Dîncu a mai menţionat că România considera utilizarea diplomaţiei drept o soluţie viabilă pentru rezolvarea conflictului. În acest context, Vasile Dîncu a mulţumit Turciei pentru implicarea substanţială din cadrul negocierilor de pace.

De asemenea, oficialul român a transmis că România ”rămâne ferm angajată în oferirea de sprijin umanitar partenerului ucrainean prin gestionarea fluxului de refugiați și prin acțiunile desfășurate în cadrul Hub-ului umanitar de la Suceava”.

În cadrul unei declaraţii, Ankara a precizat că miniștrii apărării din Turcia, Bulgaria, Georgia, Polonia, România și Ucraina s-au întâlnit prin apel video la invitația Turciei, adăugând că au purtat discuții „foarte eficiente”.

Potrivit ministerului turc al Apărării,după întâlnire, ministrul Hulusi Akar a declarat că în timpul discuţiilor, s-a subliniat importanta cooperării în Marea Neagră pentru pace, calm şi stabilitate. De asemenea, acesta a mai spus că miniştrii au adus în prim plan şi posibilii pasi pentru atenuarea crizei umanitare şi acordarea de ajutor pentru Ucraina.

Reamintim că nu de mult, România a dezamorsat o mină rătăcită în apele Mării Negre, iar echipele militare de scufundări din Turcia au detonat până acum trei mine navale plutitoare separate în Marea Neagră.

videoconferinţă despre războiul din Ucraina, mina din Marea Neagra

Ankara a precizat că miniștrii apărării din Turcia, Bulgaria, Georgia, Polonia, România și Ucraina s-au întâlnit prin apel video la invitația Turciei, adăugând că au purtat discuții „foarte eficiente”

Marcel Ciolacu dorește sancționarea Rusiei

Într-o altă ordine de idei, social democratul Marcel Ciolacu a vorbit despre faptul că sancționarea Rusiei este un lucru normal, dar că trebuie să fie analizată situația românilor care lucrează pentru companiile deținute de oligarhi. Marcel Ciolacu a solicitat Guvernului să găsească soluții în acest sens în așa fel încât aceștia să fie protejaţi:

”PSD susține sancțiunile împotriva Federației Ruse, dar NU vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajații români, locurilor de muncă și, în general, economia națională. După situația de la fabrică din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși. ” explică Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților a mai solicitat Consiliului intern-instituțional să înţeleagă faptul că activitatea companiilor trebuie să continuie pentru că sunt mii de oameni care au familii și care sunt depentenți de salariile pe care le primesc. O altă precizare făcută de Ciolacu este cea în care sancțiunile împotriva Rusiei trebuiesc luate în contextul în care statul român trebuie să aibă grijă ca banii din companiile din România să nu ajungă în Rusia care ar putea finanța războiul din Ucraina.

Reamintim, a fost organizată o videoconferință despre războiul din Ucraina, între miniștrii apărării din Turcia, Bulgaria, Georgia, Polonia, România și Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *