Prima pagină » National » Ministerul Sănătății distribuie populației iodură de potasiu 65 mg comprimate
Ministerul Sănătății distribuie populației iodură de potasiu 65 mg comprimate

Ministerul Sănătății distribuie populației iodură de potasiu 65 mg comprimate

22 iun. 2022, 19:16,
în National

Ministerul Sănătății a anunțat distribuirea medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate populației, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor cu circuit deschis. Lista farmaciilor cu circuit deschis care distribuie medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate se publică pe pagina web a Ministerului Sănătății.

În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum și când se instituie tratamentul. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

 Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București pun la dispoziția farmaciilor, odată cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, Ghidul de Informare Generală cu scopul ca fiecare farmacie să primească, odată cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, toate informațiile necesare despre condițiile de administrare a acestuia.

Medicamentele sunt eliberate gratuit de farmacii

Medicul de familie, începând cu prima consultație acordată, inclusiv pentru consultațiile programate, eliberează, ca măsură strict preventivă, prescripția medicală pentru ridicarea din farmacia comunitară a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate pentru pacient, dacă acesta este eligibil. Pentru pacientul minor aflat în evidența proprie, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia, prescripția medicală pe numele pacientului minor. După eliberarea prescripției medicale, medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate se ridică din farmacii.

Medicamentele sunt eliberate gratuit de farmacii, exclusiv în baza prescripției medicale emisă de medicul de familie în formatul original. Odată cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, farmaciile pun la dispoziția pacientului sau a aparținătorului și informațiile privind modul de administrare, conform Fișei informative pentru pacienți cu privire la medicament.

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 56 mg comprimate către populație a fost publicat în Monitorul Oficial și cuprinde informații cu privire la acest medicament, fișa informativă pentru pacienți și un model de declarație pentru acordul pacientului privind utilizarea medicamentului.

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu poate fi citit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`