Prima pagină » Actualitate » Ministerul Educației confirmă: Aproape un sfert din școli nu au internet!

Ministerul Educației confirmă: Aproape un sfert din școli nu au internet!

03 sept. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Ministerul Educației confirmă: Aproape un sfert din școli nu au internet, adică aproximativ 5.000 de clădiri şcolare, dintr-un total de peste 22.000 existente la nivelul întregii țări. Informația a fost făcută public de Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei.

Reprezentantul Ministerului Sănătății susține că autorităţile şi operatorii fac demersuri pentru a conecta 2.800 dintre ele până începe şcoala.

„Pot să anunţ acum în premieră, având în vedere faptul că s-a lucrat până târziu aseară la identificarea punctuală a clădirilor unităţilor care pot fi conectate că, până în data de 14 septembrie, din cele aproximativ 5.000 de clădiri care nu sunt conectate în acest moment, se vor face demersuri pentru 2.800 de clădiri ca să fie conectate până la momentul 14 septembrie, când se reiau cursurile”, a declarat Jean Badea.

Ministerul Educației confirmă: 5.000 de școli nu beneficiază de internet

Consilierul în Ministerul Educaţiei recunoaște că de-abia aseară a fost finalizată contabilizarea școlilor în care n uexistă internet, în condițiile în care sunt mai puțin de două săptămâni până la începereea noului an școlar.

„Cum spuneam, grupul de lucru a fost extrem de activ, foarte târziu aseară s-a terminat aceasta analiză punctuală făcută pe fiecare din cele 5.000 de clădiri care la momentul acesta nu beneficiază de internet, din cele peste 22.000 de clădiri pe care Ministerul Educaţiei le-a identificat în teritoriu ca fiind clădiri cu destinaţia de învăţământ“, recunoaște Jean Badea.

Învăţământ faţă în faţă unde nu este internet

Reprezentantul Ministerului Sănătății susține că în zonele unde nu există internet, va exista posibilitatea ca învăţământul să se desfăşoare faţă în faţă.

„Sperăm ca începutul anului şcolar să ne găsească cu un număr cât mai mic de unităţi în care nu ajunge resursa de internet. Avantajul este că în zonele respective, cu comunităţi mici, va exista posibilitatea ca învăţământul să se desfăşoare faţă în faţă, deci resursa de internet nu este indispensabilă, ceea ce nu înseamnă că nu este necesară. Cu siguranţă este necesară, dar procesul de educaţie va putea continua şi până când resursa de internet va ajunge şi în comunitatea respectivă”, a menționat consilierul în Ministerul Educaţiei.

Monica Anisie a cerut demisia președintelui ONAC

Monica Anisie a precizat că i-a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC). Ministerul a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Toate instituţiile implicate, inclusiv Oficiul Naţional al Achiziţiilor Centralizate, şi-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreaţi, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de şcoală, la dispoziţia elevilor. Deşi au beneficiat de tot sprijinul MEC în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanţi şi proactivi în identificarea de soluţii rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces. Mai grav, ONAC nu a informat în timp util MEC cu privire la stadiul licitaţiei, deşi au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

 

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri cutremurătoare. De ce nu a putut să fie salvat, de fapt, iubitul Mihaelei Rădulescu
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Fratele lui Radu Vâlcan și iubita lui se căsătoresc astăzi. Primele imagini cu Cristian Vâlcan și Izabela în rochie de mireasă
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
Capitala şi 5 judeţe intră de la ora 10.00 sub cod roşu de caniculă. Căldură extremă în jumătate de ţară
Playsport.ro
„M-a pus să mă dau cu benzină”. Ce a pățit o tânără după ce s-a așezat pe o bancă abia vopsită, fără...
Evz.ro
Zi infernală în România. Temperaturi de coșmar
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Mirabela și Nicușor Dan au încălcat protocolul! Gestul discret a fost prins de un fotograf, în Austria
Dailybusiness.ro
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Felix Baumgartner ar urma să fie înmormântat în curtea casei din Elveția, nu în Austria, așa cum s-a crezut inițial. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre funeralii!
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 iulie 2025
26 iulie 2025