Prima pagină » Titlurile zilei » Ministerul Educației a publicat o listă specială pentru marile universități din Iași. Datele au provocat discuții aprinse – DOCUMENT

Ministerul Educației a publicat o listă specială pentru marile universități din Iași. Datele au provocat discuții aprinse – DOCUMENT

29 aug. 2022, 02:00, 4 ,
Valentin Hutanu în Titlurile zilei

Ministerul Educației a publicat o listă specială pentru marile universități din Iași. Este vorba de numărul maxim de studenți la programele de masterat pentru anul universitar 2022-2023. Documentul fost publicat pe 4 aprilie 2022 și modificat vineri, 5 august 2022, prin două Hotărâri de Guvern aprobate pe 3 august. Datele oferă informații speciale pentru actualii studenți ai celor cinci instituții de învățământ superior din capitala Moldovei și arată care sunt domeniile de viitor

O listă specială a fost trimisă de Ministerul Educației, cu aprobarea Guvernului, celor cinci mari universități de stat din Iași. Aceasta cuprinde de numărul maxim de studenți la programele de masterat pentru anul universitar 2022-2023. Documentul fost publicat pe 4 aprilie 2022 și modificat vineri, 5 august 2022, prin două Hotărâri de Guvern aprobate pe 3 august. Datele oferă informații speciale pentru actualii studenți ai celor cinci instituții de învățământ superior din capitala Moldovei și arată care sunt domeniile de viitor.

Ministerul Educației a publicat o listă specială pentru marile universități din Iași

Documentul publicat în Monitorul Oficial cuprinde programele, precum și numărul locurilor, de studii universitare de master din structura instituţiei de învăţământ superior încadrate de Agenția Română de Asigurarea Calității în Învățământ Superior (ARACIS) în categoria masterat de cercetare sau programele de studii universitare de master din structura instituţiei de învăţământ superior încadrate de ARACIS în categoria masterat profesional. Astfel, la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” cele mai multe locuri sunt la domeniile Inginerie chimică – 250, Inginerie civilă și instalații – 600, Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale – 300, Inginerie mecanică – 300, Inginerie industrială – 500, Inginerie și management – 350. Mai departe, la Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” cifrele arată: Agronomie – 200, Horticultură – 250, Inginerie şi management în agricultură și dezvoltare rurală – 200 și Zootehnie cu 250.

Care sunt cifrele aprobate la Medicină, „Cuza” și Arte

De asemenea, în topul celor mai multe locuri alocate pe domenii, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) se află Informatică – 450, Fizică – 350, Management – 325, Asistentă socială – 300, Drept – 225, Economie și afaceri internaționale – 375, Științe ale Educației – 300, Filologie – 675, Istorie – 300. La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa cifele arată: Medicină dentară – 270 și Medicină – 130, în timp ce la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) au fost aprobate 205 la Arte vizuale și 135 la Muzică. Datele oferă informații speciale pentru actualii studenți ai celor cinci instituții de învățământ superior din capitala Moldovei și arată care sunt domeniile de viitor. Așadar, o listă specială a fost trimisă de Ministerul Educației către universitățile de stat din Iași.

Lista AICI.

Comentarii
  • La Informatica anul acesta , la licență ,au fost 300 in loc de 370 de locuri. Cum se explică această scădere daca domeniul este considerat de vârf. Ultima medie la buget 9.90 iar la taxa 9.80 . Candidati 5 / loc. Aștept clarificări.

  • @Logos, de cine asteptati clarificari? De la Bucuresti, de la Minister? Atunci le asteptati degeaba. La Bucuresti, forma primeaza, iar de fond nu se mai stie nimic. Iar solicitarile venite dinspre Moldova sunt aruncate la cos pe loc, din principiu. Daca le asteptati de la conducerea universitatii, atunci va indemn sa participati la pelerinajul de Sf. Parascheva. Poate ca Sfanta va face o minune pentru dvs.
    Cheers!

  • @Sargon , eu inca sper sa ” iau lumina ” de la Tudorel. Că și a făcut filiala ” extensiune” uaic la Focșani , la Bălți de istorie și administrație publică , și feaa și alte facultăți de utilitate și necesitate indispensabilă , și a tăiat locuri de la singura facultate din cadru uaic care are incluziune pe piata muncii de 99 de procente.

  • Acum 32 de ani, cand am intrat eu la facultate (la Politehnica), cu examen de admitere, Cuza era o universitate respectata. Acum … o extensie la Podu-Iloaiei ii mai lipseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *