Prima pagină » International » Ministerul Apărării din Belarus declară că exercițiile militare ale armatei sunt doar o pregătire normală

Ministerul Apărării din Belarus declară că exercițiile militare ale armatei sunt doar o pregătire normală

05 mai 2022, 21:02,
în International

În urmă cu o zi, forțele armate din Belarus au început, pe neașteptate, exercițiile militare la scară amplă, cu scopul de a-și testa pregătirea pentru luptă. Anunțul a fost făcut de Ministerul belarus al Apărării.

În paralel, un oficial rus al Poliției de Frontieră din Ucraina a declarat că armata ucraineană nu exclude posibilitatea ca Rusia să folosească forțele armate belaruse în războiul împotriva Ucrainei.

Trupe Belarus

Forțele armate din Belarus au început, pe neașteptate, exercițiile militare la scară amplă, cu scopul de a-și testa pregătirea pentru luptă

Ministerul Apărării spune că exercițiile militare sunt doar o pregătire normală

Ministerul belarus al Apărării a precizat astăzi, în cadrul unei declarații, că exercițiile militare au ca scop testarea pregătirii trupelor de luptă și că nu reprezintă o amenințare pentru vecinii săi sau pentru comunitatea europeană.

„Este planificat ca testul (de pregătire de luptă) să implice deplasarea unui număr semnificativ de vehicule militare, ceea ce poate încetini traficul pe drumurile publice”, a precizat ministerul.

Steag Belarus

Ministerul Apărării spune că exercițiile militare sunt doar o pregătire normală

Exercițiile militare din Belarus – care este scopul lor

Exercițiile desfășurate de forțele armate din Belarus au ca scop „evaluarea pregătirii și a capacității personalului de a răspunde prompt la posibile situații de criză”, după cum se arată în comunicat, cu mențiunea că Belarus va studia capacitatea forțelor sale de a „contracara amenințările militare atât pe uscat, cât și în aer”.

Aceasta vine pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la faptul că liderul rus va declara oficial război Ucrainei de Ziua Victoriei – pe 9 mai – conform unei analize a oficialilor din domeniul apărării din Marea Britanie, care au declarat la începutul acestei luni că Putin „probabil dorește să se laude cu un succes militar semnificativ” înainte de această sărbătoare.

soldati in exercitii militare

Exercițiile desfășurate de forțele armate din Belarus au ca scop „evaluarea pregătirii și a capacității personalului de a răspunde prompt la posibile situații de criză”

Alexander Lukașenko neagă că Belarus ar vrea să se alăture ofensivei Rusiei în Ucraina

Președintele belarus Alexander Lukașenko a negat în mod constant că țara intenționează să se alăture ofensivei Rusiei în Ucraina.

Ucraina a susținut că trupele rusești atacă țara de pe teritoriul belarus. Înainte ca Putin să-și înceapă invazia în februarie, Rusia a staționat trupe și echipamente militare în țară, deși forțele armate belaruse nu au fost desfășurate în ofensiva în curs.

Alexandr Lukasenko

Președintele belarus Alexander Lukașenko a negat în mod constant că țara intenționează să se alăture ofensivei Rusiei în Ucraina

Ucraina acuză Rusia că vrea să implice Belarus în război

La 9 martie, Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina a acuzat Rusia că vrea să atragă Belarusul în război.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, apără invazia Rusiei în Ucraina, dar susține că „operațiunea specială” durează prea mult.

„Nu cunosc suficient de bine această problemă pentru a spune dacă merge conform planului, așa cum spun rușii sau așa cum simt eu. Vreau să subliniez încă o dată că simt că această operațiune durează prea mult”, a spus Lukașenko într-un interviu pentru Associated Press.

Alexandr Lukasenko si Vladimir Putin

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, apără invazia Rusiei în Ucraina, dar susține că „operațiunea specială” durează prea mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *