Prima pagină » Actualitate » Ministerele lăsate libere de USR, preluate de interimari – SURSE
Ministerele lăsate libere de USR, preluate de interimari - SURSE

Ministerele lăsate libere de USR, preluate de interimari – SURSE

08 sept. 2021, 10:21,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a trimis, în cursul acestei dimineți, 8 septembrie 2021, demisiile miniștrilor Partidului Uniunea Salvaţi România la Palatul Cotroceni din Capitală.

În aceste momente este de așteptat ca șeful statului, Klaus Werner Iohannis, să le aprobe, iar mai apoi să semneze pentru miniștrii desemnați interimari.

Ce miniştri vor prelua interimatul în Guvernul României

Potrivit unor informații deţinute de stiripesurse.ro, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, va prelua intermiatul la Ministerul Sănătății.

Mai mult decât atât, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi condus interimar de Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

De asemenea, premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui.

Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.

De precizat faptul că Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după demiterea din funcţie a lui Stelian Ion.

În locul vicepremierului Dan Barna nu este nevoie de numirea unui interimar, acesta neavând un portofoliu.

Stelian Ion, demis din funcția de ministru al Justiției de premierul Florin Vasile Cîțu

Premierul Florin Cîțu a transmis la începutul lunii septembrie faptul că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Stelian Ion, ministrul Justiției. Liberalul i-a reproșat ministrului faptul că nu a fost eficient în funcția deținută și că Secția pentru Investigare Infracțiunilor din Justiție nu a fost desființată nici după 8 luni de la data la care s-a discutat despre acest lucru. Președintele a semnat cererea la scurt timp după primire.

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Ștelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL se află la Guvern

Moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR a ajuns la Guvernul României, ieri, 7 septembrie 2021.. Moțiunea de cenzură este depusă  împotriva premierului Florin Cîțu. Astfel, după ce a ajuns la Executiv, moțiunea va fi trimisă în Parlament. Ludovic Orban declara faptul că va face acest demers pentru a acționa constituțional.

”Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi de asemenea deciziile CC (…) Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi a principiuluii constituiţional al statului de drept. Astăzi, voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. De asemenea, am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură ale căror semnături fuseseră transmise online, care reprezintă o confirmare a autenticităţii acestor semnături. De asemenea, nu există nicio cerere de retragere a niciunei semnături”, a declarat Orban în cursul acestei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *