Prima pagină » Eveniment-Social » Mini-conferințe în cadrul alianței de Universități Europene EC2U la Universitatea ”Cuza” din Iași

Mini-conferințe în cadrul alianței de Universități Europene EC2U la Universitatea ”Cuza” din Iași

19 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

În cadrul alianței de Universități Europene EC2U, la Universitatea ”Cuza” din Iași sunt organizate o serie de mini-conferințe. Astfel, în perioada martie-octombrie 2022, acestea vor avea loc sub egida Institutului Virtual pentru Sănătate și Stare de Bine ”Glade”. Proiectul este dezvoltat în cadrul alianței de Universități Europene EC2U și coordonat de UAIC. Participă membrii comunității EC2U din Coimbra, Iași, Jena, Pavia, Poitiers, Salamanca și Turku

Conferințe în cadrul alianței de Universități Europene EC2U la Universitatea ”Cuza” din Iași. Este vorba de o serie de prelegeri pe tema sănătății și stării de bine. Instituția va organiza în perioada martie- octombrie 2022 o serie evenimente sub egida Institutului Virtual pentru Sănătate și Stare de Bine ”Glade”, for dezvoltat în cadrul alianței de Universități Europene EC2U și coordonat de UAIC.

Sunt invitați să participe membrii comunității EC2U din Coimbra, Iași, Jena, Pavia, Poitiers, Salamanca și Turku. Participarea la cele 8 prelegeri ”Glade” este gratuită, fiind încurajate prezentările scurte, de 7-10 minute. Înscrierile sunt deschise și se pot face prin completarea formularului aferent fiecărei conferințe. Prima mini-conferință din seria celor 8, găzduită de Universitatea din Pavia, a avut loc pe 15 martie 2022. Cea de a doua prelegere, cu titlul ”Well-being and Healthy Ageing”, va fi găzduită la ”Cuza” pe data de 31 martie 2022, atât în format online, cât și fizic (în Aula Magna ”Mihai Eminescu”).

Conferințe în cadrul alianței de Universități Europene EC2U la Universitatea ”Cuza” din Iași

Aceste evenimente sunt menite să consolideze legăturile academice și profesionale dintre cercetători, profesori și studenți din cele 7 universități EC2U pe temele de cercetare comune. Ele constituie oportunități de a împărtăși rezultatele, interesele, preocupările și propunerile de cercetare în domenii precum starea de bine în campus și în orașe, promovarea sănătății și îmbătrânirii sănătoase, studierea impactului determinanților sociali ai sănătății în orașe, rolul genului în raport cu sănătatea.

Transformările digitale și performanțele atinse în prevenirea și tratamentul cancerului, în studierea evoluției creierului sunt alte subiecte de expertiză ale celor 7 universități EC2U gata să fie împărtășite în cadrul evenimentelor științifice viitoare. Studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au posibilitatea de a beneficia de mobilități pentru pregătirea și participarea la aceste conferințe.

UAIC din Iași, membră a alianței universitare EC2U

Proiectul EC2U este rezultatul eforturilor comune începute în 2017, care au dus la înființarea Alianței formată din universități angajate atât în comunitatea academică internațională, cât și în comunități locale din Nordul, Sudul, Estul și Vestul Uniunii Europene. Alianța reprezintă, astfel, o comunitate de 180.000 de studenți, profesori și cercetători, în comunități locale de peste 1 600 000 de cetățeni. Acest consorțiu multi-cultural și plurilingv își propune dezvoltarea unui spațiu academic inovator care să permită schimburi intense între cele șase universități și între orașele acestora, contribuind la realizarea unei Europe mai unite și mai puternice. Alianța EC2U pune bazele unui campus universitar de dimensiune europeană, ilustrând valorile europene și contribuind la formarea unui ecosistem inteligent al învățământului superior printr-un model nou de educație de calitate într-o societate civică incluzivă.

Acest model se bazează pe dubla strategie de integrare pe verticală și orizontală, producând sinergii din educație, cercetare și inovare, educație formală, non-formală și informală, cât și din implicarea comunităților academice, municipalităților, autorităților de reglementare a învățământului superior, entităților socio-economice și cetățenilor. Astfel, aceste mini-conferințe în cadrul alianței de Universități Europene EC2U sunt organizate la Universitatea ”Cuza” din Iași.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Descoperirea care schimbă tot. Formă de viață necunoscută: Prototaxites
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Radare trafic! Unde au voie să se ascundă polițiștii şi când poți contesta amendă, de fapt
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
31 martie 2025
31 martie 2025