Prima pagină » Eveniment-Social » Mineral Expo Iași 2024: O ediție aniversară dedicată cristalelor și bijuteriilor
Mineral Expo Iași 2024: O ediție aniversară dedicată cristalelor și bijuteriilor

Mineral Expo Iași 2024: O ediție aniversară dedicată cristalelor și bijuteriilor

13 sept. 2024, 12:55,
în Eveniment-Social

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Asociația Mineral Expo organizează în perioada 4 și 6 octombrie 2024 un eveniment de referință pentru pasionații de cristale, bijuterii și pietre prețioase, aducând în prim-plan colecții impresionante și oferind oportunitatea de a achiziționa piese unice.

Mineral Expo Iași 2024: O ediție aniversară dedicată cristalelor și bijuteriilor

Mineral Expo reprezintă mijlocul de exprimare a elegantei, a rafinamentului, a bunului gust iar evenimentul își propune să aducă împreună iubitorii de frumos: bijutieri, artiști hand-made, mineralogi cunoscători ai tainelor cristaloterapiei.

Această ediție specială marchează un moment deosebit în istoria expoziției, se împlinesc 10 ani de la prima ediție, iar punctul central al evenimentului este Diamantul Herkimer o piatră prețioasă remarcabilă prin proprietățile estetice, care combină un aspect spectaculos cu proprietăți spirituale profunde, făcându-l un cristal extrem de apreciat printre cunoscători. Cristalul, un cuarț dublu,
transparent și incolor, ce se găsește în principal în zona Herkimer County, New York, de unde și-a primit numele, este expus la Iași în diverse forme de prelucrare precum și în formă brută.

O zonă specială de expunere se va remarca prin mai multe diamante Herkimer în formele lor naturale, având chiar și 18 fațete, despre care specialiștii afirmă că datorită creșterii lor lente în cavitățile de dolomit, aceste cristale au dobândit o claritate excepțională, incluzând bule de apă sau alte incluziuni minuscule, care le conferă un caracter unic.

Mineral Expo Iași 2024, expoziție cu vânzare de cristale și bijuterii, este găzduita de holul Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, între 4 și 6 octombrie 2024, iar intrarea este liberă, publicul fiind invitat să exploreze fascinanta lume a cristalelor și bijuteriilor.

Totodată vor putea fi admirate rubine, safire sau smaralde în seturi de bijuterii, geode de ametist, citrin, sau cuarț, obiecte de decor din cristale, precum și spectaculoase opale de Etiopia.

Reuniți sub egida unei expoziții itinerante, cu ediții în cele mai mari orașe ale țări expozanții prezenți la Iași sunt colecționari renumiți, geologi, foști mineri din zonele Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, care impun prin pricepere, măiestrie, eleganță și minuțiozitatea detaliilor, dezvoltând un proiect ambiţios născut din pasiunea pentru frumos. Aceştia vor expune fllori de mină din colecțiile personale, precum și eșantioane spectaculoase de baritină, piromorfit, siderit. Evenimentul Mineral Expo Iași 2024 este deschis publicului între orele 10:00-18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`