Prima pagină » Culinar » Minciunele după rețeta originală. Gustoase, pufoase și ideale de servit la orice masă

Minciunele după rețeta originală. Gustoase, pufoase și ideale de servit la orice masă

29 nov. 2023, 08:32,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pregătesc pentru cei de la masă niște minciunele după rețeta originală. Acestea se fac cu un aluat fraged și aromat, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, la final vom obține niște minciunele delicioase. Minciunelele sunt tradiționalele gogoși de casă, făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Acestea sunt gustoase, pufoase și ideale de servit la orice masă.

Minciunele după rețeta originală

Când vine vorba de gustoasele gogoși de casă, rețetele sunt delicioase și pot fi adaptate după preferințe. Minciunelele sunt pe placul multora dintre noi și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Acestea pot fi făcute sinple sau pudrate cu zahăr vanilat și scorțișoară, dacă vrem să oferim acestora un plus de savoare.

Dacă vrem să facem niște gogoși pufoase cu paharul, le putem umple cu dulceață sau cu ciocolată, în funcție de preferințe. Minciunele se fac cu aluatul răsucit, simple și ornate cu zahăr pudră. Acestea se servesc la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și o prăjitură cu griș. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Gogoșile pot fi făcute cu lingura sau cu paharul. Simple sau umplute, gogoșile de casă sunt pe placul multora dintre noi. Se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, cu arome inedite și un strop de imaginație.

Cum să pregătești rapid un desert pufos și gustos

Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi niște minciunele, vom avea nevoie de 2 ouă, 3 linguri de zahăr, 100 g de untură, 100 g de smântână, coajă rasă de lămâie, esență de rom sau de vanilie, 1 pliculeț de praf de copt, 1 vârf de sare, făină cât cuprinde, ulei și zahăr pudră vanilat pentru ornat.

Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele, iar după ce se omogenizează se începe frământarea aluatului. Când aluatul este gata, se lasă în vas la dospit și se acoperă cu un prosop. După ce aluatul a crescut se întinde în foi de grosime potrivită apoi se taie în romburi, se crestează cu un cuțit la mijloc și se răsucește pentru a forma gustoasele minciunele.

Când sunt gata, se prăjesc pe ambele părți în ulei încins apoi se așază pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. Se pudreză cu zahăr vanilat și se servesc calde. Cu siguranță acestea vor fi apreciate de toți cei de la masă.

Minciunelele făcute după rețeta bunicii sunt delicioase, pufoase și aromate și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru ca acestea să fie pufoase, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu niște gogoși umplute, le putem face cu paharul și cu cremă de ciocolată sau cu dulceață, în funcție de preferințe. Gogoșile pot fi servite simple, cu smântână sau cu iaurt. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Minciunelele pufoase sunt ideale de servit și la masa de Crăciun alături de alte deserturi delicioase, aromate și rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024