Prima pagină » Actualitate » Mina marină găsită astăzi în Marea Neagră a fost neutralizată – FOTO

Mina marină găsită astăzi în Marea Neagră a fost neutralizată – FOTO

28 mart. 2022, 18:46,
în Actualitate

Astăzi, 28 martie, marinarii militari români au derulat o misiune de neutralizare a unei mine marine. Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat intervenția pentru distrugerea minei marine la o distanță de aproximativ 39 de mile marine travers de Capu Midia.

„Echipajul navei și echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfășurat misiunea în siguranță, prin utilizarea procedurilor operaționale standard de identificare a tipului de mină și de distrugere a acesteia”, transmit Forțele Navale.

Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță.

„După cercetarea și supravegherea raionului maritim, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate”, mai transmit Forțele Navale.

Mina marină se afla la 80 de km de Capul Midia

Forțele navale românești au anunțat că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia.

Mina a fost observată în această dimineață, în jurul orei 08:00, de pescadorul românescu Olimpus 1, al cărui comandant a informat imediat autoritățile române.

Imediat după primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiune de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

„După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, anunță Forțele Navale Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *