Prima pagină » Titlurile zilei » Milionarul Michael Nseir a construit ilegal printre casele din Bucium! Blocurile cu 2 etaje au crescut cu un nivel, fără autorizație – FOTO

Milionarul Michael Nseir a construit ilegal printre casele din Bucium! Blocurile cu 2 etaje au crescut cu un nivel, fără autorizație – FOTO

09 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Sirianul Michael Nseir a construit ilegal în zona Bucium. A ridicat două blocuri cu 2 etaje, dar a vrut altă extindere, ce însemna la vânzare aproape 500.000 de euro. Numai că, supraetajarea nu a fost autorizată de Primăria Iași. Autoritățile locale au arătat că vor verifica construcțiile sirianului

Așa arăta blocul de pe strada Fermei în septembrie 2021

Flagrant în zona Bucium, din municipiul Iași. Milionarul sirian Michael Nseir, patronul societății My Plast Investment SRL, a construit fără autorizație de construire în zona Bucium, pe strada Fermei, nr.20A. Inițial, autorizația de construire a fost obținută de foștii proprietari, Mioara Nistor și Ștefan Nistor, în aprilie 2017. Ulterior, proiectul a fost preluat de Michael Nseir.

Autorizația de construire arăta clar un regim de înălțime de S+P+2E pentru ambele clădiri, ceea ce însemna 9 apartamente pentru fiecare corp de clădire, C1 și C2. Suprafața utilă a celor două corpuri este de 1.337 de metri pătrați. La un preț de vânzare de cel puțin 1.200 euro/mp rezultă aproape 1,6 milioane de euro. În medie, un apartament are o suprafață utilă de 74 de metri pătrați. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Michael Nseir a construit ilegal în Bucium, miza este de 600.000 de euro

Michael Nseir a ridicat încă un nivel, fără autorizație de construire. Miza: 600.000 de euro

În cursul anului 2021, Michael Nseir a cerut Primăriei Iași să avizeze extinderea, dar certificatul de urbanism nu a mai fost eliberat. Afaceristul nu a mai ținut cont de regulile urbanistice și a demarat lucrările pentru supraetajarea celor două imobile. Lucrările au fost realizate în timpul iernii. Astfel, a obținut în plus aproape 500 de metri pătrați de spațiu locativ, cu un preț de piață de 600.000 de euro. Proiectul lui Michael Nseir este sfidător și prin modul în care a edificat cele două blocuri. Distanța dintre cele două imobile este foarte mică, creând aspect de ghetou. Nici terenul nu este generos, având o suprafață de aproape 1.500 de metri pătrați.

”Vom verifica”, au promis reprezentanții Primăriei Iași în ceea ce privește construcțiile milionarului Michael Nseir. Culmea, la finalul anului trecut, afaceristul a acționat în instanță Primăria Iași pentru că nu a aprobat extinderea, dar, recent, a renunțat la proces. De realizarea lucrărilor s-au ocupat mai multe firme de construcții din Iași, printre care și A.G. Conpal, cu sediul în comuna Bârnova.

”Am fost implicat destul de puțin, au fost mai multe firme”, a precizat Claudiu Ioan Albert, patronul firmei de construcții.

Deocamdată, Poliția Locală Iași, prin Serviciul Control Urbanism, a notificat proprietarul blocurilor să prezinte documentația care a stat în spatele autorizației de construire.

Probleme de trafic pe strada Fermei din Bucium

 

Blocurile lui Michael Nseir aglomerează și mai mult zona de case de pe strada Fermei. Numărul suplimentar de autoturisme, cel puțin 18, va face ca drumurile să fie foarte aglomerate. În acest moment, infrastructura este subdimensionată. Pe strada Fermei, autoturismele nu încap paralel pe ambele sensuri. Șoferii sunt nevoiți să vireze spre gardurile proprietăților ca să facă loc altor participanți în trafic.

”Sunt blocuri ce nu corespund din punct de vedere estetic. Din păcate, nici zona aleasă nu este cea mai fericită. Este o zonă de case. Trebuie respectate reglementările. Dacă nu va fi respectată nici cromatica, va fi o problemă în zonă”, spun specialiștii consultați de BZI.

Michael Nseir nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. În cursul acestei săptămâni, acesta a precizat pentru BZI că se află într-o călătorie de afaceri în străinătate. La un moment dat, Michael Nseir a declarat că a pierdut 600.000 de euro din cauza Primăriei Iași, cam cât reprezintă extinderea actuală a blocurilor.

Michael Nseir deține o suprafață importantă în zona industrială

Conform ultimelor date financiare, cele mai importante active deținute de Michael Nseir sunt amplasate pe Calea Chișinăului, pe locul fostei fabrici de mase plastice Moldoplast, cumpărată de sirian pe un preț derizoriu. După închiderea activității, afaceristul a început să încaseze sume importante din închirierea spațiilor, numai terenul vizat având o suprafață de 9,2 hectare. Activitatea de producție este încă prezentă pe societatea My Plast Investments SRL, care a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei, profit de 3,5 milioane de lei, datorii de 9,3 milioane de lei, cu un număr de 58 de angajați.

Afaceristul mai are calitatea de asociat unic în societatea Iași Conf SA, care se ocupă tot cu închirierea spațiilor. Rămâne de văzut dacă construcția ilegală a milionarului Michael Nseir va fi verificată de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *