Prima pagină » Titlurile zilei » Milionarul de la bloc! Imagini cu imperiul lui Constantin Samson, regele transporturilor din Iași! Numai foișorul a costat 80.000 de euro – FOTO/VIDEO

Milionarul de la bloc! Imagini cu imperiul lui Constantin Samson, regele transporturilor din Iași! Numai foișorul a costat 80.000 de euro – FOTO/VIDEO

25 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Constantin Samson este cel mai mare transportator din Iași. În urmă cu câțiva ani a investit milioane de euro în înființarea unei noi baze, în apropierea fostei fabrici Avicola. Din cauza pandemiei, omul de afaceri este dipus să vândă microbuzele din flotă

Considerat cel mai mare transportator din Iași, Constantin Samson, în ciuda veniturilor consistente, locuiește într-un apartament din cartierul CUG. În trecut, în această zonă a amenajat și baza de unde plecau toate microbuzele folosite pentru transportul interjudețean și intrajudețean de persoane. Nevoit să-și mute afacerea, în 2018 Constantin Samson a făcut o investiție importantă. A cumpărat 1,5 hectare de teren unde a amenajat noua bază a firmelor de transport din portofoliu. Investiția este pe măsură, fiind estimată la aproximativ 2 milioane de euro. Noua bază a fost amenajată departe de ochii curioșilor, pe DN 28, în apropierea amplasamentului unde a funcționat fabrica Avicola. În incinta bazei a construit și un foișor cu costuri amețitoare. Apropiații omului de afaceri spun că a cheltuit în jur de 80.000 de euro.

„Acolo a investit mulți bani. Tot timpul a avut. Este unul dintre cei mai discreți afaceriști din domeniu. Acolo și-a amenajat un service și baza pentru plecări. Foișorul îl folosește vara, când mai vin prietenii sau familia. El a mai cumpărat și o clădire abandonată situată chiar la stradă, unde vrea să facă o cantină pentru tiriștii care tranzitează orașul”, spun apropiați din anturajul omului de afaceri.

Constantin Samson caută un „dobitoc” căruia să-i vândă microbuzele

Contactat telefonic de către reporterii BZI, Constantin Samson a precizat că ia în calcul vânzarea microbuzelor.

„Acum, transporturile merg ca peste tot. Aveam atâtea trasee… Acum că Satu Mare și Baia Mare au intrat în carantină din cauza pandemiei, activitatea este mai redusă. Am un parc cu aproximativ 40 de microbuze. Aș vrea să vând, dar greu găsești un dobitoc ca să le cumpere (afaceristul glumește -n.r.). Nu aș renunța la afacere. Aș reduce numărul microbuzelor și aș moderniza baza. Nu am de gând să vând locația. Dacă știți vreo afacere în care se poate investi, vă rog să-mi spuneți și mie. Eu nu sunt fițos, eu stau la bloc”, a precizat Constantin Samson.

Conform ultimelor date financiare, afaceristul deține mai multe societăți prin care derulează activitățile de transport. Este vorba despre Samson International Group SRL, cu o cifră de afaceri în 2019 de 2.175.249 lei, profit de 585.166 lei, datorii de 1 milion de lei și un număr de 9 angajați. Mai are în portofoliu firma Intersaam SRL, cu o cifră de afaceri de milioane de lei și 18 angajați. Se mai adaugă și societatea Alex Tour Inter SRL, cu o cifră de afaceri de 1 milion de lei și 7 angajați. Nu în ultimul rând, deține majoritatea părților sociale din societatea Mincarom Trans SRL, cu încasări de 1 milion de lei și 6 angajați. Afacerea familiei a fost extinsă și pe numele fiului, Ionuț Samson. Fiul apare ca asociat în societatea Transgrup Ionuț SRL, cu o cifră de afaceri de 1 milion de lei și 5 angajați.

Transportatorul a fost nevoit să plece din CUG din cauza locatarilor

Constantin Samson a fost nevoit să facă investiția de pe DN28 după ce s-a certat cu mai mulți proprietari din zona CUG, acolo unde avea inițial baza de transport. În toamna anului 2016, locuitorii de la blocurile situate pe strada Hlincea, nr.71, au reclamat faptul că zona dintre blocuri a devenit parc auto. Atunci, omul de afaceri avea aproximativ 100 de mijloace de transport public. După mai multe controale, scandaluri, amenzi, contestații în instanță, patronul firmei de transport a cedat și s-a mutat la ieșirea din Iași. Constantin Samson este prieten cu alt transportator, Constantin Dinte, patronul Farmacom Impex SRL din zona Dacia. Materialele folosite pentru construirea foișorului din baza Intersaam sunt identice cu cel folosite de Constantin Dinte atât la baza din Dacia, cât și la vila din zona Galata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024