Prima pagină » Actualitate » Milioane de suporteri așteaptă meciul dintre România – Olanda. Tricolorii joacă pentru sferturi la EURO 2024 – LIVE TEXT: România – Olanda 0-3
Milioane de suporteri așteaptă meciul dintre România - Olanda. Tricolorii joacă pentru sferturi la EURO 2024 - LIVE TEXT: România – Olanda 0-3

Milioane de suporteri așteaptă meciul dintre România – Olanda. Tricolorii joacă pentru sferturi la EURO 2024 – LIVE TEXT: România – Olanda 0-3

02 iul. 2024, 18:39,
BZI.ro, în Actualitate

România – Olanda, meci din optimile de finală de la EURO 2024, se joacă marți, 2 iulie 2024, de la ora 19:00.

Duelul pentru sferturi cu Olanda este programat pe Allianz Arena din Munchen, acolo unde România a făcut spectacol în prima etapă, când a învins-o categoric pe Ucraina, scor 3-0.

Min 90+3: Final de meci. România – Olanda 0-3.

Min 90+2: Corner România, contraatac Olanda, gol Malen!

Min 90+2: Zecile de mii de români de pe stadion fac și ei o reverență în fața tricolorilor și strigă la unison România, România!

Min 90: Mai sunt patru minute de prelungire. România încearcă să atace și să încheie acest turneu într-o notă pozitivă.

Min 82: Gol Olanda.

Min 81: CArbitrul neamț a oprit pentru presupus fault un contraatac al lui Mihăilă ce se anunța extrem de periculos. Iar Stanciu a luat galben pentru proteste.

Min 80: Contraatac rapid al Olandei cu 3 contra 2, noroc că Gakpo a tras prost în barajul lui Burcă și e doar un corner.

Min 79: O respingere ghinionistă pentru România era să se transforme într-un gol stupid, dar în cele din urmă mingea care l-a lovit pe Simons s-a dus în aut de poartă.

Min 78: Dumfries primește cartonaș galben pentru tragere de timp.

Min 76: Remarcabil cum se apără România în ultimele 5 minute: în fața unor guri de foc în mod evident superioare, defensiva s-a unit și a respins tot ce putea respinge. Și încep să apară acele lansări pe contraatac care nu sunt deloc confortabile pentru nicio echipă

Min 73: Ocazie mare pentru Olanda, Veerman a tras pe lângă poartă din 7 metri lateral stânga. De data asta Niță a închis bine poarta.

Min 72: Au intrat Alibec, Mihăilă și Cicâldău în locul lui Hagi, Drăguș și Marius Marin.

Min 70: La olandezi intră Veerman și Van de Ven în locul lui Schouten și Nathan Aké.

Min 68: Șut  de la 20 de metri pe sub zid, execuție de mare jucător, dar mingea trece razant pe lângă poarta lui Niță.

Min 67: Marius Marin e forțat să îl faulteze pe Simons într-o poziție grea și ia galben. Lovitură liberă extrem de periculoasă pentru Olanda

Min 65: Chiar dacă golul Olandei a fost anulat, senzația de diferență de calibru e foarte puternică.

Min 63: Gol Olanda, anulat pentru offside. Gakpo a reluat dintr-o poziție suspectă de offside, arbitrul a verificat faza cu VAR și a anulat golul.

Min 62: Ocazie Olanda: România cade iar în capcana posesiei, Olanda recuperează și Gakpo face o cursă de 60 metri, încheiată cu un șut respins greu de Niță în corner.

Min 59: O nouă ocazie pentru Olanda, prinde Niță.

Min 58: Bară Olanda! Van Dijk a trimis puternic cu capul după un corner, defensiva României s-a uitat la căpitanul olandez cum a decolat, doar bara l-a oprit.

Min 58: Reîncep să curgă ocaziile Olandei. Malen a intrat decis în stânga și a centrat, Burcă a respins.

Min 57: Un nou raid al lui Reijnders pe axul central, inadmisibil de liber, dar șutul e slab, pe lângă poartă.

Min 56: Hagi l-a tras evident de mână pe Malen ca ultimă soluție, dar arbitrul a decis că nu e penalty.

Min 55: La olandezi a ieșit Steven Bergwijn și a intrat Donyell Malen.

Min 54: Încă o ocazie a Olandei după ce mingea a ricoșat repetat din români și olandezi.

Min 46: A început repriza secundă, nicio schimbare în echipa României. România se aruncă în atac și începe iar cu presingul avansat. E aproape imposibil însă să îi deposedezi pe olandezi.

PAUZĂ: România – Olanda 0-1, și scorul e prea strâns față de cum a arătat meciul. Echipa lui Iordănescu a început în forță și a dominat primele 12-13 minute, după care ceva s-a schimbat radical și Olanda a pus stăpânire totală. Au rezultat ocazii în cascadă și golul a venit logic în minutul 20, după ce o combinație Simons – Gakpo a scurtcircuitat defensiva. Niță are partea lui de vină la gol, dar el părea oricum inevitabil. Senzația de sufocare a crescut în intensitate după o jumătate de oră de joc și doar intervențiile la sacrificiu ale fundașilor au împiedicat un scor fluviu.

Min 45+3: Nimic nu a ieșit din corner și nici din faza care i-a urmat.

Min 45+3: Olanda revine în atac cu controlul lor onsesiv, România încearcă un contraatac și obține un corner.

Min 45+1:Drăguș a prins un șut pe poartă.

Min 43: Sunt minute bune de când România nu a mai contat deloc în atac. Meciul arată dureros în acest moment.

Min 42: Românii din tribune cântă din nou imnul în mijlocul meciului – forma lor de a-și susține fără rezerve favoriții.

Min 39: A intrat Racovițan în locul accidentatului Mogoș.

Min 38: Senzația de până acum e că atacanții români nu mai ajută defensiva așa cum au făcut-o în primele trei meciuri. Fără aportul lui Hagi, Man și Drăguș în apărare, România e condamnată fără drept de apel.

Min 36: Imaginile TV arată o intrare criminală a lui Dumfries asupra lui Mogoș, un umăr pus în pieptul românului în plin fuleu, genul de atac care se poate încheia la spital. Asta nu va rămâne fără urmări, presimt că Dumfries va fi ținta unor intrări la fel de dure.

Min 32: Mogoș a fost tamponat puternic de Dumfries și trebuie înlocuit. Probabil că intră Deian Sorescu în locul său, un alt fundaș stânga improvizat.

Min 31: Drăgușin a scos încă o minge pe care scria Gol: a respins – numai el știe cum – o centrare a lui Dumfries care fusese lăsat nepermis de singur de Mogoș, fundașul nostru stânga

Min 30: Drăgușin domină careul propriu și a respins de unul singur cam 90% din cornerele Olandei.

Min 29: Plouă cu cornere și lovituri libere ale Olandei, România e în corzi.

Min 27: Ce intrare a lui Drăgușin, un tackling decis în propriul careu în fața lui Depay. Genul de fază care energizează și echipa, și spectatorii.

Min 26: Încă o ocazie uriașă a Olandei: centrare Depay din corner, De Vrij reia prea ușor cu capul, noroc că mingea iese în aut de poartă.

Min 25: Olanda plimbă mingea perfect pe semicerc, ca la handbal, urcă și fundașii, iar o nouă ocazie vine logic și implacabil: șut Schouten, respins cu spinarea în corner de Drăgușin.

Min 24: Încă o ocazie mare a lui Denis Man după o pasă deșteaptă a lui Nicolae Stanciu, dar un fundaș olandez a respins în ultimul moment.

Min 20: România a ripostat rapid cu un șut al lui Ianis Hagi de la 18 metri, dar mingea – fără mare putere – a trecut pe lângă.

Min 19: Gol Olanda! Șut imparabil Gakpo la colțul scurt după un dribling rapid în fața lui Andrei Rațiu. A fost un gol de portar, Niță nu și-a apărat bine colțul, iar jucătorul lui Liverpool nu a iertat

Min 17: Două cornere consecutive pentru Olanda, fără mare periculozitate, dar arată tendința de pe teren: oamenii lui Koeman cresc presiunea pas cu pas.

Min 16: Olanda începe să pună stăpânire pe joc după ce a citit jocul tricolorilor. Valoarea batavilor e net superioară și era de așteptat ca Simons & Depay să preia inițiativa.

Min 14: Ocazie mare a lui Denis Man, șut de la 18 metri ce a trecut la câțiva centimetri peste poarta lui Verbruggen după ce a driblat trei adversari.

Min 11: Pasă splendidă a lui Simons pentru Depay, lăsat singur cu Niță, dar a fost offside. Niță respinsese oricum.

Min 10: România pare ceva mai decisă. E singura diferență până acum între România și Olanda

Min 9: Tribunele au luat foc pentru că România domină acest început de meci. Ce surpriză din partea naționalei! România are posesie superioară Olandei.

Min 8: Ianis Hagi – o pătrundere superbă în dribling printre patru adversari, dar pasa către Drăguș a fost respinsă în aut de căitanul Van Dijk.

Min 6: Șut Simons de la 25 de metri lateral stânga, Niță a prins cu siguranță. Relevant că primul șut al meciului a fost unul de la distanță, asta arată cât de compact și avansat se apără România

Min 4: Ianis Hagi sângerează abundent sub ochii tatălui său, aflat în tribună, dar se pregătește să revină în teren cu un bandaj.

Min 3: Românii au presat excelent defensiva olandeză, Rațiu a recuperat mingea în dreapta, a centrat spre Ianis Hagi, oprit însă de Dumfries care l-a și lovit și i-a spart capul

Min 2: Olanda începe fiecare construcție de la portar.

Min 1: A început meciul! Primul atac aparține Olandei, iar Depay își arată forța fizică dărâmându-l pe Marius Marius cu o simplă lovitură de umăr.

Ora 19:00: Peste 25.000 de suporteri români au cântat imnul pe Allianz Arena, într-o atmosferă superbă.

Ora 19.54: Echipele intră pe teren.

Ora 18.43: Olanda va juca azi în tricoul de rezervă albastru, iar România în galbenul tradițional.

Ora 18.13: Două schimbări în echipa României față de meciul precedent cu Slovacia:

Denis Man a intrat în locul lui Florinel Coman, care a acuzat o ușoară răceală, iar Mogoș îi ține locul lui Bancu – suspendat pentru că a cumulat două cartonașe galbene

Ora 18.10: Iată cele două echipe care se înfruntă pentru un loc în sferturile de finală:

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – Marius Marin, Răzvan Marin, Stanciu (căpitan) – Man, Drăguș, Hagi

Antrenor: Edi Iordănescu

Olanda: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk (căpitan), Ake, De Vrij – Schouten, Reijnders, Simons – Bergwijn, Depay, Gakpo

Antrenor: Ronld Koeman

România – Olanda, meci din optimile de finală de la EURO 2024

O victorie în partida de marți ar aduce în sferturile de finală ale Campionatului European o confruntare cu învingătoarea din meciul dintre Austria și Turcia.

„Tricolorii” s-au calificat în optimile turneului final din Germania din postura de câştigători ai Grupei E. Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

România a trecut pentru a doua oară de faza grupelor la EURO, după ediţia din 2000, însă acum a reuşit să termine pe primul loc.

Aceasta va fi cea de-a 15-a confruntare dintre România și Olanda, iar cifrele sunt clar de partea adversarei noastre: 14 meciuri, o victorie România, 3 remize și 10 succese pentru „Portocala mecanică”.

„Tricolorii” au înscris doar de 3 ori în cele 14 dueluri de până acum cu Olanda și au scos mingea din plasă de 29 de ori.

Ultimul duel a avut loc la București, pe 14 noiembrie 2017, un meci amical încheiat cu victoria Olandei, scor 3-0, după reușitele lui Memphis Depay (47), Ryan Babel (56) și Luuk de Jong (81).

Olanda a câștigat ultimele 4 partide cu România, în care a marcat 13 goluri și a primit unul singur. Seria a început la EURO 2008, când naționala lui Marco van Basten a învins trupa condusă pe atunci de Victor Pițurcă, scor 2-0 (Klaas-Jan Huntelaar ’54 și Robin van Persie ’87).

Singurul succes al României în fața Olandei datează din preliminariile pentru EURO 2008. „Tricolorii” lui Victor Pițurcă se impuneau la limită, la Constanța, scor 1-0, în martie 2007, grație reușitei lui Dorin Goian (71). România a câștigat atunci Grupa G, la 3 puncte distanță de Olanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *