Prima pagină » Actualitate » Mii de vaci, oi și păsări au fost luate de ape, iar acum provocarea este găsirea lor în noroiul lăsat de inundații: „Vezi ce e viu și ce e mort”
Mii de vaci, oi și păsări au fost luate de ape, iar acum provocarea este găsirea lor în noroiul lăsat de inundații: „Vezi ce e viu și ce e mort”

Mii de vaci, oi și păsări au fost luate de ape, iar acum provocarea este găsirea lor în noroiul lăsat de inundații: „Vezi ce e viu și ce e mort”

21 sept. 2024, 11:00,
în Actualitate

Imagini dramatice continuă să apară din localitățile devastate de inundațiile recente. Sute de porci, găini și alte animale au fost înghițite de ape, iar terenurile agricole sunt complet inundate. Oamenii privesc neputincioși către cer, așteptând ajutorul autorităților.

Pompierii din Galați intervin în prezent pe cursul Dunării, fiind la cea de-a patra misiune de recuperare a animalelor moarte aduse din amonte. Cu ajutorul a două bărci de salvare, acestea sunt trase la mal, urmând a fi gestionate de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

În județele Vaslui și Galați, peste 5000 de gospodării din zonele afectate au pierdut animalele în urma inundațiilor. Până acum, au fost înregistrate pierderi de peste 2.200 de vaci, cai, oi și capre, 6.200 de păsări și 120 de familii de albine.

ANSVSA recomandă tuturor proprietarilor de animale să coopereze cu medicii veterinari pentru efectuarea acțiunilor sanitare de urgență.

Experții de la Apele Române spun că în Vaslui a plouat cât pentru un an, iar inundații ca cele din Galați apar o dată la 100 de ani. Apa a lovit cu o forță devastatoare, distrugând case, grădini și acoperind toată munca oamenilor cu mâl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`