Prima pagină » National » Mii de soldați ruși uciși în cele șase zile de război în Ucraina

Mii de soldați ruși uciși în cele șase zile de război în Ucraina

01 mart. 2022, 12:47,
în National

Mii de soldați ruși au murit în cele șase zile de război în Ucraina. Datele sunt avansate de către Statul Major al Ucrainei şi nu au fost confirmate de către autoritățile rusești. Pe lângă miile de soldați ruși uciși, sunt alţi 200 care sunt ţinuţi captivi.

Asta în condiţiile în care în aceste momente există un convoi care se întinde pe 60 de kilometri de echipament militar, inclusiv soldați și tancuri, care se îndreaptă spre Kiev. Ucraina a afirmat faptul că au fost lovite sute de tancuri și mașini blindate dar și zeci de elicoptere. Pe de cealaltă parte, Rusia suferă și din punct de vedere economic. De exemplu, Mastercard a blocat tranzacțiile rusești.

Mii de soldați ruși au fost uciși în războiul din Ucraina

Autoritățile din Ucraina au dat publicării un raport în care arată faptul că mii de soldați ruși au fost uciși până în aceste momente. Cifra exactă, conform sursei citate, este de 5.710 de soldați. Cifrele nu au fost verificate şi de partea rusă care nu oferă publicării astfel de date. Un număr de incă 200 de soldați ruși au fost capturați de forțele ucrainiene.

La capitolul echipamente dezafectate, ucrainienii menţionează faptul că până marți au fost trase pe linie moartă un număr de 198 de tancuri, 846 de vehicule blindate, 29 de elicoptere și 29 de avioane. Duminică, Rusia a recunoscut că a suferit pierderi dar au fost zile întregi în care au negat acest lucru.

Lucrătorii din Harkov caută printre moloz

Pompierii din orașul Harkov spun că cel puțin 20 de persoane au fost rănite în timpul bombardării biroului administrației de stat de acolo. Într-un videoclip postat pe Facebook, un pompier care este în afara clădirii grav avariate spune că aceasta a fost parțial distrusă și adaugă că o scară dintr-o clădire din apropiere s-a prăbușit, prinzând oameni sub ea.

Bărbatul spune că aproximativ 20 de civili au fost răniți de lovitură și alți șase s-au recuperat, deși nu este clar dacă a vrut să spună că oamenii au fost uciși.

„Salvatorii cercetează dărâmăturile, îndepărtând cei răniți și cadavrele celor uciși. Munca noastră continuă”, spune muncitorul.

Belarus nu se va alătura invaziei din Rusia

Liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat presei de stat că forțele sale nu se vor alătura trupelor ruse în invazia Ucrainei. Lukașenko, care este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a spus că „armata belarusă nu ia parte la acțiunile militare și nu a luat-o niciodată”.

„Putem dovedi asta oricui. Mai mult decât atât, conducerea rusă nu a ridicat niciodată această problemă cu noi – implicarea noastră în conflictul armat. Și nu intenționăm să participăm la această operațiune specială în Ucraina în viitor.”

Luni s-au ridicat temeri că Lukașenko se pregătește să trimită o forță militară care să se alăture atacului de la Kiev. Asta în condiţiile în care trupele rusești au intrat în Ucraina din Belarus. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat luni că Rusia a „bătut joc” de suveranitatea Belarusului lansând invadarea Ucrainei de pe teritoriul belarus.

Războiul din Ucraina duce la apariția a mii de victime. Pe lângă miile de soldați ruși uciși în țară vorbim şi de alte câteva sute de civili care au pierit în ultimele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *