Prima pagină » Turism » Info Turism » Mii de români îşi fac rezervări pentru vacanţa de vară. Pe piaţă au apărut şi asigurările de călătorie
Mii de români îşi fac rezervări pentru vacanţa de vară. Pe piaţă au apărut şi asigurările de călătorie

Mii de români îşi fac rezervări pentru vacanţa de vară. Pe piaţă au apărut şi asigurările de călătorie

15 feb. 2021, 17:31,
BZI.ro, în Turism

Chiar dacă afară iarna dă semne că nu pleacă aşa de repede din ţara noastră, mulţi oameni se gândesc deja la zilele însorite şi implicit la concediile de vară. Astfel, mii de români îşi fac rezervări pentru vacanţa de vară încă de acum, profitând şi de reducerile oferite de marile agenţii de turism. Pentru a-şi proteja investiţia, românii au început să-şi achiziţioneze şi asigurări de călătorie, un produs apărut şi pe piaţa din România.

Potrivit datelor unei platforme online de rezervare, românii prefera destinaţiile interne, în top fiind litoralul românesc, cu Mamaia şi Eforie Nord.

Mii de români îşi fac rezervări pentru vacanţa de vară

Chiar dacă afară este încă frig, iar pandemia este departe de final, mulţi oameni se gândesc deja cu speranţa la vacanţa de vară.

Rezervările timpurii sunt la nivelul celor din 2019, iar cei mai mulţi visează la nisipul Mării Negre. Au plătit şi avans, de până la 30 la sută, pentru a prinde preţuri cât mai bune la cazare. Dar unii şi-au protejat investiţia cu asigurări de călătorie, valabile şi pentru vacanţele în România, un produs nou, apărut în urma crizei sanitare.

Pentru că vacanţa de vară să fie cât mai bună ca preţ, mulţi români îşi cumpără sejururile din timpul iernii. Impulsionaţi şi de campania naţională de vaccinare, zeci de mii de oameni au dat deja avansul pentru la vară. Prefera destinaţiile interne, în top fiind litoralul românesc, cu Mamaia şi Eforie Nord.

Ionuţ Nedea, managerul unei platforme online de rezervare, spune că luna aceasta tendinţa pentru rezervările de vacanţe a crescut. Potrivit acestuia, în doar trei zile românii au făcut aproximativ 3.000 de rezervări.

„În februarie, tendinţa este una de accelerare a acestui număr de solicitări. Sunt 3.000 de rezervări făcute în doar trei zile”.

Pe o singură platforma online s-au rezervat, doar în ianuarie, peste 14 mii de vacanţe. Preţul mediu al unui sejur este de 2.700 de lei pentru o familie. Sunt înscrieri timpuri şi pentru Grecia, Bulgaria şi Turcia.

„Acum, tarifele sunt cu 30-35 la sută mai mici. Cu cât ne apropiem de data de călătorie, tarifele cresc”, spune şi Cristina Ioan, reprezentantul unei agenţii de turism.

Asigurările de călătorie, un produs apărut şi pe piaţa internă

Anul trecut, pandemia de coronavirus ne-a învăţat că să îţi faci planuri te poate costa. Astfel, turiştii se pot pune la adăpost cu asigurările de călătorie. Acum, firmele din domeniu au conceput produse şi pentru vacanţele în România. Cu asigurarea storno, vă puteţi recupera banii pe o călătorie anulată.

Să luăm exemplul unui sejur de cinci nopţi, în România, în valoare de 3.000 de lei. O asigurare care acoperă şi riscul îmbolnăvirii pentru Covid-19 este de 126 de lei pentru doi adulţi. Iar pentru un copil se mai adăuga, în medie, 50 de lei. Pot fi asigurate şi sejururile în străinătate. Turiştii pot recupera până la 90% din valoarea sejurului.

„Mă refer la toate costurile pe care le-a angajat vacanţă respectivă: bilete de avion, costurile cu cazare, dar poate merge până la bilete de muzeu sau orice alte tipuri de activităţi pe care le-au inclus”, spune Georgiana Miron, reprezentantul unei firme de asigurări.

Motivele anularii călătoriei trebuie să fie obiective şi să nu fie provocate de turişti, de la îmbolnăviri, inclusiv infecţia COVID-19, şi până la accidente rutiere. Despăgubirile se pot plăti în câteva zile.

Să luăm exemplul unor sejururi de şapte nopţi în străinătate. Pentru o asigurare în Egipt sau în Grecia, doi adulţi plătesc 115 lei, iar pentru Zanzibar, 143 de lei. Dacă vă îmbolnăviţi de Covid, în vacanţă, toate cheltuielile – de la carantinare până la schimbarea datei avionului, de exemplu – sunt acoperite. La fel şi dacă anulaţi sejurul din acest motiv. Ofertele diferă însă de la un asigurator la altul, aşa că verificaţi cu atenţie fiecare clauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *