Prima pagină » Razboi în Ucraina » Mii de refugiați din Ucraina au intrat în SUA

Mii de refugiați din Ucraina au intrat în SUA

19 apr. 2022, 11:33,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Sunt mii de refugiați din Ucraina care au intrat în SUA, susţin autoritățile americane. Statistică arată că în lună martie a anului curent au fost înregistrate de 12 ori mai multe persoane.

În condiţiile în care în Ucraina există un război, ONU a transmis faptul că sunt milioane de refugiați care au plecat din țară de frica bombardamentelor.

Mii de refugiați din Ucraina au intrat în SUA pentru a fugi din calea războiului

Patrulă de frontieră americană a declarat că sunt mii de refugiați din Ucraina la granița dintre SUA și Mexic în martie – un salt de 12 ori față de luna precedentă, a anunțat luni Poliția vamală și de frontieră a SUA. 3.274 de refugiați au încercat să intre în țară. Majoritatea – aproximativ 62% – au călătorit cu un membru al familiei.

Creșterea migranților ucraineni vine pe fondul unei creșteri generale a încercărilor de traversare de-a lungul graniței de sud a Statelor Unite. Și se așteaptă o creștere și mai dramatică după ce administrația Biden a răsturnat o politică din perioada pandemiei care a permis migranților să fie imediat expulzați din țară.

Tot luni, administrația Biden a declarat că va extinde eligibilitatea pentru un program care le permite ucrainenilor care au locuit în SUA fără documente să rămână temporar și să lucreze. Conform noilor reguli, orice ucrainean care se află în SUA din 11 aprilie sau mai devreme poate aplica.

Asta în condiţiile în care pentru ceilalţi migranți, regulile din SUA sunt draconice. Vorbim despre faptul că cei de la Imigrări expulzează pe bandă rulantă migranți din alte părți. De altfel, politica lui Donald Trump a fost una agresivă în special cu migranții din Mexic vrând să facă și un zid la granița dintre cele două țări.

ONU estimează că milioane de refugiați din Ucraina au plecat din țară

O ultimă statistică făcută de ONU arăta că sunt 4.9 milioane de refugiaţi din Ucraina care au plecat din țară. Oficialii au transmis faptul că sunt alte câteva de milioane de ucrainieni care nu au părăsit țara dar care s-au mutat în alte zone mai ferite de bombardamentele rusești.

Pe teritoriul României au intrat până acum sute de mii de refugiați. Mulţi dintre aceștia nu stau în țară şi pleacă spre alte destinații din Europa. Autoritățile din România arătau că în ultimele 24 de ore au intrat în România peste 6000 de refugiați, mai puțin cu aproximativ 20% față de ziua precedentă. O altă statistică mai arăta faptul că există o descreștere de intrare a refugiaţilor în Polonia. Totuși, ucrainienii care fug din țară preferă să se stabilească în Polonia sau Ungaria. În Republica Moldova, autoritățile arătau că au atins capacitatea maximă a cetățenilor pe care îi poate găzdui, țara neavând resursele necesare pentru a-i caza. Din această perspectivă, Uniunea Europeană a anunțat ajutor financiar pentru toate țările care acceptă migranți din Ucraina. Statul român la rându-i a anunțat că va da 50 de lei pe zi pentru fiecare refugiat care este cazat într-o locuință din România.

Așadar, cu mii de refugiaţi din Ucraina în SUA, Guvernul de la Washington va trebui să ia o serie de măsuri care ar putea duce la o discrepanță printre ceilalţi migranți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *