Prima pagină » Actualitate » Mii de posturi din Poliţia Română vor fi desfiinţate de Marcel Vela, susţin sindicaliştii din poliţie

Mii de posturi din Poliţia Română vor fi desfiinţate de Marcel Vela, susţin sindicaliştii din poliţie

04 sept. 2020, 09:25,
George Cristian, în Actualitate

Sindicaliştii din poliţie au o reacţie dura la informaţia potrivit căruia Marcel Vela vrea să desfiinţeze mii de posturi din Poliţia Romană. Cei de la EUROPOL susţin faptul că ministrul Vela vrea să desfiinţeze mii de posturi din MAI şi acest lucru este inadmisibil

Mii de posturi vacante din Poliţia Română vor fi desfiinţate de Marcel Vela

Confom unui comunicat de presă emis de Europol, Marcel Vela a transmis un mesaj prin care se cere întocmirea unui raport al locurilor vacante din Poliţia Romană şi din cadrul Poliţiei de Frontieră. În urma raportului, Vela ar ordona desfiinţarea posturilor neocupate.

Demersul făcut de minister este inacceptabil în viziunea Europol şi reprezintă un atac la adresa ordinii şi siguranţei publice. Europol afirma faptul că în aceste momente exista un deficit important de personal şi ca Poliţia Romana ar mai avea nevoie de minim 20.000 de oameni care să li se alăture. Problemele întâmpinate de aceştia sunt în structurile cele mai importante cum ar fi ordinea publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţia de frontira, crima organizată.

„Aceste reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor cărora li se induce ideea creșterii siguranței prin înființarea acestor structuri, când în realitate vor lua oameni din stradă pentru a-i muta la noile ‘poliții’. Cine crede că obții un alt rezultat cu aceleași resurse umane este naiv. Nu se schimbă nimic dacă vor fi luați oameni de la proximitate, ordine publică și îi vor muta la ‘poliția școlilor’ , în loc să degreveze de sarcini polițiștii de proximitate pentru că aceștia să poată fi mai mult timp în teren, în mijlocul comunității, în școli și în alte asemenea locuri și medii de interes”, scrie Europol.

Politizarea excesivă a Poliţiei Romane trebuie să înceteze

Sindicatul poliţiştilor mai trage un semnal de alarmă spunând faptul că în aceste momente, în Poliţia Romana exista o politizre excesivă şi anumite structuri risca să fie transformate în instrumente electorale. În altă ordine de idei, sindicaliştii considera că deciziile luate până acum sunt cu încălcarea prevederilor legale care fac referire la transparentă decizională şi la dialogul social

Acesta este exemplul cel mai relevant al unei care are la bază fundamente politice, în detrimentul celor ce țin de siguranța cetățeanului. Solicităm pe această cale să înceteze orice demersuri de reorganizare instituționale pe durata campaniei electorale și stabilirea unor priorități pe termen scurt, mediu și lung imediat după alegerile parlamentare și după ce vom avea un Guvern instalat”, au precizat sindicaliștii de la Europol.

Scandal după scandal în MAI în timpul lui Marcel Vela

Nu este primul scandal în MAI în timpul în care în fruntea ministerului se afla liberalul Marcel Vela. În ultima perioadă au pornit numeroase scandaluri. La începutul pandemiei de COVID-19 din România, romanii au fost nemulţumiţi de zecile, sutele de abuzuri pe care poliţiştii, sub Marcel Vela, le-a făcut. Au fost date sute, mii de amenzi care ulterior au fost declarat neconstituţionale.

Un ultim conflint a fost cel în care şeful Poliţiei Romane, Liviu Vasilescu, s-a întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu. Lipsa de viziune şi slabă conducere a ministerului a transformat Poliţia Romana într-o instituţie care nu mai are capacitatea reală de a se lupta cu clanurile de rromi, clanuri care au venit în România într-un număr extrem de mare după ce Europa s-a confruntat cu o epidemie de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *