Prima pagină » Eveniment-Social » Mii de persoane au participat la Bursa Locurilor de Muncă, organizată la Iași

Mii de persoane au participat la Bursa Locurilor de Muncă, organizată la Iași

19 oct. 2019, 04:00,
Raluca Costin, în Eveniment-Social

Ieri a avut loc unul dintre cele mai așteptate evenimente legate de forța de muncă din Iași. Cei care au vrut să își găsească un job au avut de unde alege, fiind disponibile aproape 2.000 de oferte din partea angajatorilor

Mii de ieșeni care au vrut să își găsească un loc de muncă au venit ieri la evenimentul organizat la Casa de Cultură a Studenților Iași. Tineri care încă studiază pe băncile liceelor sau persoane șomere cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani au venit la Bursa Locurilor de Muncă din Iași, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Unii dintre aceștia au fost angajați pe loc, iar alții au depus CV-urile, urmând să stabilească cu angajatorii o zi pentru derularea interviului. În total au fost disponibile 1.800 de locuri de muncă din partea angajatorilor. „Evenimentul organizat ieri de către AJOFM Iași, vorbim de Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți, găzduiește peste 100 de agenți economici în cele două locații: Sala Foaier din Iași și Casa de Cultură «Mihail Sadoveanu» din municipiul Pașcani. Angajatorii au pus la dispoziția celor interesați o ofertă de peste 1.600 de locuri vacante. Pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile peste 200 de oferte”, a declarat Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt al AJOFM Iași.

Ce posturi au fost disponibile?

Unii angajatori prezenți la târg au venit cu oferte de muncă în domeniul construcțiilor, pentru persoane cu studii medii, dar și pentru persoanele cu studii superioare. „Foarte multe se adresează inginerilor pe diferite specializări. De asemenea, se caută economiști, consilieri juridici, contabili sau asistent manager”, a mai spus Adriana Sîrghie. De asemenea, angajatorii au căutat personal vorbitor de limbi străine pentru call center, angajați în domeniul alimentației publice, personal pentru pază și protecție, în domeniul confecțiilor, agricultură sau industrie. Evenimentul de ieri a marcat un parteneriat important între autoritățile din Iași și cele din străinătate.
„În acest an, bursa se desfășoară sub egida Zilei Europene a Angajatorilor și a 25 de ani Eures. În acest context, am organizat seminarii de informare pentru elevii în anii terminali sau absolvenți, informare despre condițiile de muncă și viață din alte state membre UE, cum ar fi Germania și Belgia”, a mai declarat Adriana Sîrghie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *