Prima pagină » Local » Mii de pelerini așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iași. La ce stâlp a ajuns rândul – UPDATE

Mii de pelerini așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iași. La ce stâlp a ajuns rândul – UPDATE

08 oct. 2024, 08:03,
Redacția BZI în Local

Mii de credincioși s-au adunat în fața Catedralei Mitropolitane din Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

UPDATE 13.00: În jur de 9.500 de pelerini sunt în culoar.

Aproximativ 6.000 de persoane au trecut pe la raclă.

UPDATE 11.30: În jur de 10.000 de persoane sunt în culoar.

Aproximativ 4000 au trecut pe la raclă.

Până la această oră au fost necesare 11 intervenții medicale, dintre care o persoană a fost transportată la spital cu stare lipotimică.

UPDATE 11.15: Rândul este în prezent la stâlpul 36.

“Ne rugăm pentru pace, pentru sănătate, în speranța unor vremuri mai bune”, a declarat un pelerin abia ajuns la rând.

UPDATE ora 10.30: Rândul se află în prezent la stâlpul 35.

UPDATE 2: Până în ora 10.00, circa 3.000 de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Timpul de așteptare la coadă este de 5 ore.

UPDATE: Pelerinii au ajuns la stâlpul 39, marcând un nou pas în drumul lor către racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Între doi stâlpi se află aproximativ 100 de persoane.

Cozile de credincioși, care se întind pe sute de metri, avansează încet, cu răbdare și credință. Fiecare stâlp reprezintă un reper important pentru pelerini, care, în ciuda oboselii, continuă să aștepte cu nădejde momentul în care vor ajunge în fața raclei.

Știre inițială

Pelerinajul, care are loc anual în luna octombrie, a atras deja un număr impresionant de participanți, unii dintre ei stând la coadă timp de mai multe ore pentru a se apropia de racla cu moaștele sfintei.

Oamenii, veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, au format o coadă lungă, dând dovadă de răbdare și credință, în speranța că rugăciunile lor vor fi auzite. Mulți dintre pelerini au mărturisit că au venit să se roage pentru sănătate, pace și ajutor divin, tradiția închinării la moaștele Sfintei Parascheva fiind una de mare însemnătate în viața lor spirituală.

Autoritățile locale și organizatorii au luat măsuri speciale pentru a asigura un flux ordonat al pelerinilor și pentru a menține siguranța în contextul aglomerației. Racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă în curtea catedralei, iar accesul credincioșilor este supravegheat cu atenție pentru a preveni incidentele.

Pelerinajul va continua în următoarele zile, iar organizatorii se așteaptă ca numărul participanților să crească pe măsură ce ne apropiem de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, care este prăznuită pe 14 octombrie. Această tradiție este unul dintre cele mai importante evenimente religioase din România, reunind an de an sute de mii de credincioși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`