Prima pagină » Local » Mii de oameni trec în fiecare zi pe lângă această clădire și nimeni nu știe ce se întâmplă înăuntru. Cei care vor să intre trebuie să treacă mai întâi de o haită de câini – FOTO

Mii de oameni trec în fiecare zi pe lângă această clădire și nimeni nu știe ce se întâmplă înăuntru. Cei care vor să intre trebuie să treacă mai întâi de o haită de câini – FOTO

24 mai 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Cu siguranță, multă lume s-a întrebat de multe ori ce reprezintă clădirea impozantă din zona Podul de Piatră. Aici este sediul Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviar (CENAFER), unde ar trebui să fie formați viitorii angajați din domeniul transportului feroviar, dar nu se observă prea multă activitate în zonă. Totuși, o haită de câini păzește instituția și dă târcoale din stânga în dreapta prin interiorul curții

Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului pentru a discuta cu cei din conducerea CENAFER. Accesul în clădire este o adevărată aventură, având în vedere că mai mulți câini și-au găsit adăpost aici, iar în cazul în care, printr-o minune, animalele ignoră orice activitate, paznicul de la intrare va avea grijă ca fiecare persoană să fie condusă înapoi la stradă, fără prea multe explicații.

O haită de câini apără o instituție din Iași

o poză cu clădirea CENAFER

Instituția oferă programe de calificare în domeniul feroviar

În acest loc, oamenii pot face cursuri pentru a învăța o meserie, ca mai apoi să poată intra în domeniul transportului feroviar. Zona este una liniștită, imediat după Podul de Piatră, fiind foarte multă verdeață și copaci aici. Mediul a fost prielnic pentru câinii vagabonzi care și-au găsit refugiu în curtea CENAFER, însă dacă cineva din exterior încearcă să intre, atunci va avea o mare surpriză când animalele se vor năpusti asupra sa.

Se pare că au mai existat probleme cu animalele din această zonă, unii trecători care se plimbă pe malul Bahluiului știu cât de periculoase sunt. Odată ajunși la marginea clădirii, câinii fioroși și-au luat poziție de atac. Deoarece animalele veneau în mare viteză spre noi, am fost nevoiți să trecem prin vegetație ca să sărim gardul și să scăpăm nevătămați.

După acest incident, portarul ne-a comunicat că nu putem intra, chiar dacă este o instituție publică. Întrebat dacă putem discuta cu vreun reprezentant al instituției, aceasta a specificat că nu se află nimeni în interior cu care am putea vorbi, iar, din păcate, directorul este bolnav și nu este prezent. Directorul filialei de la Iași este Florin Prisecariu. Am încercat contactarea sa, însă nu am primit niciun răspuns.

Activitatea CENAFER

o poză din curtea CENAFER

Cetățenii s-au plâns de problema animalelor de pe stradă

În anul 2021 au fost înscriși 4.404 cursanți la cele 135 de programe derulate de CENAFER. Pentru județul Iași au fost înscriși 346 la mai multe programe de calificare. Cursul pentru mecanic de locomotivă este cel mai căutat de către oamenii interesați. Din păcate, pentru anul trecut încă nu există un raport al activității pentru sucursala de la Iași. În exteriorul clădirii sunt expuse două locomotive vechi pe câteva rânduri de șine de tren. În curtea clădirii există mult spațiu verde care ar putea fi amenajat mai mult.

O haită de câini trăiește în curtea instituției CENAFER din Iași, iar pentru oamenii care doresc să intre în incinta instituției reprezintă o adevărată provocare. Localnicii se plâng că animalele ies pe stradă și sunt agresive cu trecătorii care se plimbă pe Bahlui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`