Prima pagină » International » Mii de oameni l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, mort de COVID-19! Au ignorat avertismentele medicilor – VIDEO

Mii de oameni l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, mort de COVID-19! Au ignorat avertismentele medicilor – VIDEO

02 nov. 2020, 16:15,
Cristian ZAVASTIN în International

Mii de oameni l-au pupat pe Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohie Radovic, mort de COVID-19. Amfilohie Radovic spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Sicriul cu trupul prelatului a fost deschis în prezenţa a mii de oameni, deşi medicii au interzis acest lucru, iar credincioşii l-au pupat, chiar dacă preotul a murit infectat cu coronavirus.

Mii de oameni la înmormântarea Mitropolitului din Muntenegru

Înmormântarea a avut loc la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgorița, acolo unde miile de oameni veniţi la funeralii nu au respectat nicio regulă în pandemie și au stat înghesuiți pentru a pupa mâna și fruntea mitropolitului. În plus, foarte mulți dintre credincioşii care au fost la înhumare nu au puratat mască de protecție.

Mitropolitul Amfilohie, cunoscut pentru faptul că sfida regulile COVID-19Mitropolitul Amfilohie Radovic al Muntenegrului, cel care numea pelerinajele drept „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit bolnav de COVID-19, a anunţat, vineri, mitropolia sârbă.

În vârstă de 82 de ani, mitropolitul a fost diagnosticat cu COVID la începutul lunii octombrie şi internat tot atunci la un spital din Podgoriţa.

El nu a purtat mască în timpul pandemiei și a ignorat semnalele medicilor. Amfilohie Radovic a fost cunoscut drept un naționalist sârb fervent care a exercitat o influență politică importantă în această țară.

Participanţii la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19, în Teleorman, dispersaţi de luptători SEAS

Potrivit IPJ Teleorman, poliţiştii din Roşiorii de Vede au intervenit miercuri după-amiaza la o locuinţă din localitate, unde au observat mai multe autoturisme.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că mai multe persoane participau la înmormântarea unui bărbat în vârstă de 49 de ani, care a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu Covid-19 şi care a fost internat iniţial la spitalul din localitate, iar în urma complicaţiilor a fost transferat la un spital din Ilfov, unde a decedat.

Autorităţile locale nu au fost anunţate cu privire la decesul persoanei respective, susţin poliţiştii.

„Conform procedurii, persoana decedată urma să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nefiind respectat, iar maşina a oprit la locuinţa decedatului”, a transmis Poliţia Teleorman.

Poliţiştii, împreună cu luptători SAS şi cu jandarmii au reuşit dispersarea cu rapiditate a oamenilor, iar maşina mortuară a fost escortă de poliţie până la cimitir.

Poliţiştii fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante şi au întocmit trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Scandal-monstru după înmormântarea unui lider din clanul țigănesc Stănescu

Un adevărat scandal s-a iscat în urma unei înmormântări care a avut loc în cimitirul „Sf. Vasile” din Iași. Un lider al clanului țigănesc Stănescu din comuna Ciurea a fost îngropat pe data de 8 octombrie 2020 în cimitirul de la marginea orașului. Morocea Mihalache Stănescu decedase în urma unui stop cardiac, iar după ceremonia de înmormântare a rămas dezastru, numeroase morminte fiind profanate. Familia Beldiman din Iași a fost prima care s-a sesizat.

„M-a sunat cumnatul meu duminică dimineață și mi-a spus că a găsit la mormântul tatei și al bunicii dezastru. Am fost repede acolo și am rămas șocată să văd cum mai multe cruci, nu doar ale rudelor mele, au fost întoarse, răsucite. Mormântul tatălui, meu care era îngrijit, acum e distrus și acoperit cu pământ, cu tot felul de scule, găleți și materiale. O masă de fier amenajată între morminte era tăiată și aruncată printre cruci, un dezastru complet. Mama mea de 91 de ani era să moară pe loc când a văzut”, povestește ieșeanca Camelia Beldiman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024