Prima pagină » Actualitate » Mii de locuitori evacuați după un incendiu la o uzină chimică. Riscuri potențiale pentru sănătate din cauza emisiilor de fum toxic

Mii de locuitori evacuați după un incendiu la o uzină chimică. Riscuri potențiale pentru sănătate din cauza emisiilor de fum toxic

30 sept. 2024, 16:00,
Simona Ciobanu în Actualitate

Autoritățile din Georgia le solicită unor locuitori să evacueze după ce un incendiu la o fabrică chimică a declanșat duminică, 29 septembrie, emisii de fum toxic. Incendiul a izbucnit la fabrica BioLab din Conyers, situată la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Atlanta, în jurul orei 5 dimineața, conform raportului FOX 5 Atlanta.

BioLab, care produce substanțe chimice pentru piscine, a comunicat pentru Fox News Digital că intervine activ la incident.

„Toți angajații noștri sunt în siguranță, fără răni raportate”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Echipa noastră lucrează la fața locului împreună cu autoritățile locale și echipele de intervenție pentru a controla situația. Siguranța comunității rămâne prioritatea noastră.”

Până după-amiază, fumul dens și norii multicolori continuau să polueze aerul din zonă.

 

Incendiu la o uzină chimică

Într-o conferință de presă de duminică dimineața, șeful pompierilor din județul Rockdale, Marian McDaniel, a explicat că un sistem de sprinklere defect a provocat o reacție chimică periculoasă.

Imagini video de pe rețelele sociale arată nori uriași de fum vizibili de pe autostrada I-20, care a fost închisă între Salem Road și Turner Hill.

Autoritățile au precizat că locuitorii din sudul autostrăzii I-20 sunt în siguranță, însă cei din nordul I-20 sau între I-20 și Sigman Road trebuie să evacueze.

„Vă rugăm să părăsiți zona dacă vă aflați acolo”, au transmis oficialii județului Rockdale pe Facebook. „I-20 va fi închisă în ambele sensuri între Salem Rd și Turner Hill.”

În timpul unei conferințe de presă, șeriful comitatului Rockdale, Eric Levett, a sfătuit locuitorii să evite zona: „Nu este momentul pentru a veni să vedeți ce se întâmplă. Vă rugăm să stați departe pentru siguranța dumneavoastră și a echipelor de intervenție.”

Serviciul de Protecție a Animalelor din județul Rockdale a îndemnat locuitorii din zona afectată să își ia animalele de companie cu ei. „Nu le lăsați în urmă”, au solicitat aceștia, menționând că adăposturile din zonă au fost evacuate pentru a proteja animalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`