Prima pagină » Local » Mii de locuitori din comuna Gorban nu mai primesc apă de o săptămână de la ApaVital! „Oamenii sunt disperați, s-au dus să aducă apă din comune mai îndepărtate”

Mii de locuitori din comuna Gorban nu mai primesc apă de o săptămână de la ApaVital! „Oamenii sunt disperați, s-au dus să aducă apă din comune mai îndepărtate”

25 aug. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

În comuna Gorban, din județul Iași, aproape trei mii de oameni nu mai au apă curentă nici de la furnizorul ApaVital după ce a secat și apa din fântâni. „Mai ales pe perioada pandemiei este foarte greu pentru locuitori. Dacă nu se va rezolva problema în această săptămână, oamenii vor ieși în stradă”, a spus Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban. Conducerea operatorului de apă-canal a anunțat faptul că au decis întreruperea furnizării apei de doar patru zile și nu de o săptămână, cum reclamă locuitorii comunei Gorban

Mii de locuitori din comuna Gorban, județul Iași, stau fără apă de o săptămână. Deși locuitorii spun că ApaVital nu a furnizat apă din data 14 august, reprezentanții operatorului susțin că furnizarea apei a fost întreruptă abia de vineri, 21 august. Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban, s-a adresat către mai multe instituții din Iași pentru a remedia problema lipsei de apă de mai multe zile, locuitorii fiind afectați și de seceta din această perioadă.

„În comunele Gorban, Moșna și Răducăneni nu mai este apă de o săptămână. Apa din fântâni este nepotabilă și multe au secat din cauza secetei din acest an. Am apelat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, la Prefectura Iași și la Direcția de Sănătate Publică”, a declarat Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban.

Lipsa apei va scoate locuitorii comunei Gorban în stradă

În lipsa apei pe o perioadă tot mai mare de timp oamenii rezistă din ce în ce mai greu. Fără o soluționare din partea autorităților și a reprezentanților locuitorii comunei Gorban anunță că vor ieși în stradă. Din ce în ce mai mulți se plâng reprezentanților primăriei, care apelează la rândul lor la instituțiile din Municipiul Iași.

„Oamenii sunt disperați. În tot acest timp s-au dus să aducă apă din comune mai îndepărtate, de la surse de apă de pe dealuri. Cei care își permit, cumpără apă potabilă de la magazin. Mai ales pe perioada pandemiei este foarte greu pentru locuitori. Dacă nu se va rezolva problema în această săptămână, oamenii vor ieși în stradă”, a mai spus Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban.

ApaVital a întrerupt furnizarea apei în mai multe comune din județul Iași

Conducerea ApaVital a anunțat întreruperea apei în comunele Gorban, Răducăneni și Moșna începând de vineri, 21 august. Întreruperea apei a fost anunțată în intervalul 21 – 24 august, timp necesar pentru realizarea unor lucrări de reparație pompe la STAP Gorban. Perioada a fost prelungită pentru alte lucrări pe care le-au anunțat luni dimineață reprezentanții ApaVital Iași.

„În scopul realizării unor lucrări de reparație pompe la STAP Gorban, în intervalul estimat 21.08.2020, ora: 20:00 – 24.08.2020, ora 22:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din comunele Gorban, Răducăneni și Moșna (cu satele aferente)”, au precizat reprezentanții ApaVital.

ApaVital Iași va realiza lucrări de decolmatare

Perioada lucrărilor realizate de ApaVital Iași a fost prelungită de luni, 24 august ora 22:00, până mâine dimineață, 26 august, timp în care vor fi realizate lucrări de decolmatare a chesonului de apă brută. Reprezentanții ApaVital au precizat că aceste lucrări sunt necesare pentru a asigura necesarul de apă potabilă.

„În scopul realizării unor lucrări de decolmatare a chesonului de apă brută din comuna Gorban, de luni, 24 august 2020, ora 22:00, până miercuri, 26 august 2020, ora estimată 09:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitățile Gorban, Zberoaia, Podu Hagiului, Scopoșeni și Gura Bohotin (comuna Gorban), Moșna (comuna Moșna), Răducăneni, Isăiia, Bohotin și Roșu (comuna Răducăneni)”, au anunțat reprezentanții ApaVital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`