Prima pagină » Economic Local » Mii de ieșeni din județul Iași se plâng că nu beneficiază de apă curentă
Mii de ieșeni din județul Iași se plâng că nu beneficiază de apă curentă

Mii de ieșeni din județul Iași se plâng că nu beneficiază de apă curentă

11 nov. 2019, 04:00,
Vlad Alexa, în Economic Local

Numeroase familii din județul Iași nu beneficiază de apă curentă de mai multe zile, din cauza reducerii resurselor din rezervoare

Trei comune din județul Iași sunt grav afectate de întreruperea furnizării apei potabile. Se întâmplă în comunele Focuri, Coarnele Caprei și Belcești, acolo unde operatorul a impus un program de furnizare a apei doar dimineața și seara. Deși oamenilor li s-a comunicat faptul că vor primi apă câteva ore pe zi, există perioade îndelungate fără niciun strop de apă la robinet.

„De mai bine de șapte zile am făcut adrese la Primărie, la Consiliul Județean și la ApaVital, dar suntem în aceeași situație. Ei ne-au transmis că nu este apă suficientă și trebuie refăcute rezervoarele”, a spus Mihai Iftime, ieșean din comuna Focuri.

Localitățile afectate de restricții

ApaVital a impus un program strict de furnizare a apei până la jumătatea lunii noiembrie 2019 în mai multe localități. Măsura este luată pentru a avea posibilitatea refacerii rezervelor de apă, mii de locuitori fiind puși în situația de a primi apă potabilă doar între orele 06:00 – 11:00 și 17:00 – 22:00.

„Din cauza scăderii nivelului de apă brută în acumularea Tansa, care constituie sursa de alimentare pentru Stația de tratare a apei potabile Belcești, debitul prelucrat este insuficient pentru a asigura o funcționare normală a rețelei de distribuție din zona deservită”, au explicat reprezentanții ApaVital Iași.

Afectate de aceste măsuri sunt localitățile Focuri, Coarnele Caprei și Arama, Belcești, Văleni, Tansa, Munteni, Satu Nou, Liteni și Ulmi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *