Prima pagină » Eveniment-Social » Mii de dosare, pe masa procurorilor din Hârlău!
Mii de dosare, pe masa procurorilor din Hârlău!

Mii de dosare, pe masa procurorilor din Hârlău!

14 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Eveniment-Social

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au prezentat ieri raportul activității desfășurate pe parcursul anului trecut. Astfel, aceștia au precizat că, în cadrul instituției, activează cinci procurori (patru cu funcții de execuție și un post de conducere). Raza teritorială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău include orașul Hărlău și 13 comune arondate.

„În anul 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău a a avut, în total, de soluționat 4.463 de cauze, în creștere cu trei procente față de 2018, dintre care au fost soluționate 1.751 de cauze. Așadar, au fost soluționate 136 de cauze în care s-a dispus trimiterea în judecată, prin rechizitoriu. De asemenea, au fost soluționate 25 de cauze prin încheiere de acorduri de recunoaștere a vinovăției”, au precizat reprezentanții instituției.

Care a fost media de cauze de soluționat pentru fiecare procuror

Conform acestora, media de cauze de soluționat pe procuror a fost de peste 500 în cursul anului trecut.

„În 2019, procurorii au soluționat un număr total de 1.751 de cauze penale, față de 1.602 cauze în anul 2018 – în creștere cu 2,88 la sută. Dintre acestea, 959 de cauze au fost soluționate până într-un an de la sesizare”, au adăugat procurorii.

Pe de altă parte, 121 de cauze au fost soluționate după împlinirea termenului de prescripție. Totuși, indicele de operativitate pe procuror a fost, în medie, de peste 80 la sută. În plus, în 2019, două persoane trimise în judecată de către procurorii din Hârlău au fost achitate definitiv.
Potrivit anchetatorilor, dintre dosarele existente, 730 au fost soluționate până în șase luni de la sesizare, 223 au fost soluționate după trecerea termenului de șase luni de la sesizare, iar 655 – după un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *