Sunt mii de bancnote false in bancomatele din România. Românii se pot trezi că scot bani falși din ATM-urile din țară. Politistii au intrat pe fir și deja au făcut mai multe percheziții de amploare în această speță.
Cea mai sigură metodă de a proteja economiile este depunerea acestora într-un cont de economii sau depozit bancar, care asigură o dobândă mai mare și protecție în fața pierderilor financiare. O altă opțiune ar fi diversificarea economiilor prin investiții în fonduri mutuale sau obligațiuni
Mii de bancnote false sunt în bancomatele din România
Reprezentanții Poliției Române au anunțat că joi au desfășurat două percheziții, una în București și alta în Giurgiu, într-o anchetă legată de infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea și punerea în circulație a unor valori contrafăcute, precum și utilizarea de acte de identitate falsificate.
Conform anchetei, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022, trei bănci au fost prejudiciate cu aproximativ 400.000 de dolari. Infractorii ar fi introdus în bancomate în jur de 4.000 de bancnote false de 100 de dolari fiecare, pe care le-au convertit ulterior în lei, retrăgând banii în numerar. În cazul uneia dintre bănci, aceștia ar fi folosit cărți de identitate falsificate pentru a deschide conturi necesare operațiunilor de schimb valutar prin automatele bancare.
Polițiștii au subliniat că bancnotele contrafăcute erau foarte bine realizate, având un nivel ridicat de sofisticare, ceea ce le-a permis să treacă de sistemele de securitate ale bancomatelor. Falsurile au fost descoperite abia ulterior, în cadrul proceselor de verificare din centrele de procesare a numerarului.. Ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile implicate.
De ce nu e bine să îți păstrezi banii la saltea
În contextul dificultăților economice actuale, precum inflația și majorarea dobânzilor, mulți români analizează opțiunile pentru a-și proteja economiile. Deși păstrarea banilor acasă poate părea o soluție la îndemână, experții avertizează asupra pericolelor asociate. Depozitarea numerarului în locuință expune economiile la riscuri precum furtul, incendiile sau inundațiile.
După marea criză financiară din 1929, o parte din populație a devenit sceptică față de bănci, preferând să-și ascundă economiile în locuri din casă, cum ar fi sub saltea. Totuși, această practică nu este lipsită de probleme. Specialiștii recomandă ca suma păstrată acasă să nu depășească 10.000 de euro, conform reglementărilor privind combaterea spălării banilor. În cazurile în care suma depășește acest prag și nu se poate dovedi proveniența legală, există riscul unor investigații, iar banii ar putea fi confiscați.
Mai mult decât atât, păstrarea banilor acasă te expune la alte pericole. Locuințele pot fi ținta hoților, care sunt adesea familiarizați cu locurile obișnuite unde se ascund bani. În situații neprevăzute, precum incendii sau inundații, există riscul pierderii totale a economiilor.
O variantă mai sigură ar fi utilizarea unui cont de economii sau a unui depozit bancar. Aceste opțiuni oferă atât siguranță împotriva furturilor și dezastrelor, cât și oportunitatea de a obține un câștig suplimentar din dobânzi. Mii de bancnote false sunt în bancomatele din România, iar românii ar trebui să fie foarte atenți la banii pe care îi scot din bancomat pentru că există o mică probabilitate ca ei să fie falși.
Reclama la tilhari ? de ce este bine sa duci banii la o ‘Pestera de tilhari’?
Domnul Isus asa ia denumit pe bancherii de atunci , asa sunt si acum !
Pentru dobanda de la depozit se platesc:impozit pe venit si mai nou CASS. Pentru sumele din depozit se platesc taxe bancare. Unde este castigul?
Se plateste doar impozitul de 10% DIN DOBANDA si atat.In schim daca vrei poti cumpara titluri de stat pentru care nu se impoziteaza dobanda.Dar, tu ai ceva bani, sau vorbesti sa te afli in treaba?
Bancomatele nu ar trebui sa primeasca bancnote false.
ce legatura au bancnotele false din ATM cu ceea ce scrie in articol ?
hahha..articol de juma de ban