Prima pagină » Local » Mihail Vlasov a primit o nouă lovitură din partea judecătorilor. Fostul magistrat, supranumit „Împăratul”, va rămâne după gratii. A fost respinsă cererea de liberare condiționată formulată pentru avocatul ieșean! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Mihail Vlasov a primit o nouă lovitură din partea judecătorilor. Fostul magistrat, supranumit „Împăratul”, va rămâne după gratii. A fost respinsă cererea de liberare condiționată formulată pentru avocatul ieșean! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

03 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Ex-magistratul și avocatul ieșean Mihail Vlasov a fost la un pas de a fi pus în libertate. Totuși, magistrații au respins cererea de liberare condiționată formulată de fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie. Astfel, judecătorii au considerat că cel supranumit „Împăratul” trebuie să rămână după gratii

Sentință-trăsnet a magistraților! Ex-avocatul ieșean Mihail Vlasov a fost la un pas de libertate! Totuși, cel supranumit „Împăratul” nu poate părăsi temnița. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui au respins recent solicitarea formulată de fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

„Instanța respinge propunerea comisiei din cadrul PNT Vaslui și cererea având ca obiect liberarea condiționată a condamnatului Mihail Vlasov, ca neîntemeiate. Fixează ca termen după care cererea va putea fi reînnoită la 6 luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri”, au precizat judecătorii

. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Avocatul ieșean Mihail Vlasov vrea să scape de gratii

Mihail Vlasov, acum în vârstă de 77 de ani, a tot încercat să scape de gratii după ultima condamnare, de la finele lui 2020. Recent, cel supranumit „Împăratul” a formulat o solicitare de acest gen la Judecătoria Vaslui.

„Pe 3 noiembrie 2017, am fost liberat condiționat din executarea pedepsei rezultante de 5 ani și 8 luni de închisoare. Pe durata termenului de supraveghere am respectat cu rigoare și responsabilitate toate condițiile legale impuse de instanță, inclusiv obligația de a nu părăsi teritoriul României. Prin decizia penală din 3 noiembrie 2020, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost anulată liberarea condiționată dispusă anterior și s-a stabilit pedeapsa rezultantă de 8 ani de închisoare, din care s-a dedus perioada anterior executată. Pe 3 noiembrie 2021, eu mai aveam o perioadă de executat de 146 de zile pentru a îndeplini fracția obligatorie care să îmi confere vocația de a deveni propozabil spre liberare”, a subliniat fostul șef al CCIR.

Mihail Vlasov a adăugat că, în vederea analizării cererii sale, Comisia de liberări condiționate ar trebui să aibă în vedere perioada anterioară de detenție, dar și comportamentul său, care a fost unul pozitiv și responsabil.

„În perioada de 5 luni m-am străduit și am desfășurat toate activitățile la care am avut acces, sub auspiciile restricțiilor COVID-19, și am obținut 30 de credite și o recompensă. Am 77 de ani și sufăr de 5 boli cronice, am recomandarea medicului de a mă opera cât mai urgent. În perioada august – septembrie 2020 am fost internat împreună cu soția mea din cauza COVID-19 într-un spital din Iași, iar, după 40 de zile de tratament, soția mea a decedat și nu am avut posibilitatea de a participa la înmormântarea acesteia și nici să merg la mormânt, pentru că mă aflam în izolare. Pe 3 noiembrie 2020, am fost încarcerat”, a subliniat avocatul ieșean.

Vlasov a fost condamnat definitiv

În luna noiembrie 2020, Mihaiel Vlasov a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 8 ani de închisoare. Anchetatorii DNA au afirmat că, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de funcția de președinte al CCIR, a făcut demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Potrivit anchetatorilor, au fost aduse grave prejudicii atât CCIR, cât și SC Romexpo SA, la care CCIR este acționar majoritar.

„După ce a preluat conducerea CCIR, inculpatul Mihail Vlasov a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități / societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, inculpatul și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, Rodica Luiza Grigorescu, secretar general al CCIR, și Mariana Rodica Suciu, în calitate de director general SC Romexpo SA, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și, respectiv, folosirea resurselor materiale ale celor două entități”, au spus anchetatorii.

Potrivit DNA, prin contractele semnate de acestea cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov”, au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul CCIR și Romexpo SA la prețuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov și a unor membri de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *