Prima pagină » Razboi în Ucraina » Mihail Hodorkovski, un magnat al petrolului din Rusia, face dezvăluiri despre planul lui Vladimir Putin

Mihail Hodorkovski, un magnat al petrolului din Rusia, face dezvăluiri despre planul lui Vladimir Putin

08 apr. 2022, 12:34,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Mihail Hodorkovski, un magnat al petrolului din Rusia, care în prezent este în exil în străinătate, a dezvăluit, viziunea întunecată a lui Vladimir Putin asupra a ceea ce urmează. Oligarhul este un bun cunoscător al președintelui rus și a dezvăluit viziunea acestuia.

Potrivit lui, Vladimir Putin crede că “NATO va intra în colaps și asta înseamnă că și influența globală americană se va prăbuși”.

NATO este deja în război cu Rusia

Omul de afaceri rus a afirmat că “Statele Unite și aliații săi occidentali nu reușesc să înțeleagă că, din perspectiva președintelui Vladimir Putin, ei sunt deja în război cu Rusia ”.

Drept urmare, a spus Hodrokovski, în timp ce Occidentul consideră că situația este izolată doar în Ucraina, Kremlinul crede că duce un război împotriva SUA, Europei și a altor aliați din interiorul granițelor Ucrainei.

“Putin a spus de la bun început că acest război îi include pe occidentali ”, a adăugat magnatul în vârstă de 58 de ani.

Liderul Rusiei „crede că NATO este slabă și că nu vor apăra țările baltice”, dacă Rusia ar ataca acele națiuni, toate foste republici ale Uniunii Sovietice.

Dacă acest lucru se va întâmpla, el a spus că Putin crede că ”NATO va intra în colaps și asta înseamnă că și influența globală americană se va prăbuși”.

Hodorkovski, care trăiește în prezent la Londra, a fost cândva cel mai bogat om din Rusia.

Armata rusă va lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei

Mircea Geoană a precizat că în următoarea perioadă, armata rusă va lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei. Oficialul NATO a mai precizat că Rusia dorește să controleze și nordul Mării Negre. În tot acest timp, liderul Ucrainei îndeamnă populația civilă să părăsească zonele vizate, deoarece se anunță lupte grele.

Zilele trecute, armata rusă a părăsit zona Kievului și s-a retras în Belarus pentru regrupare și reconsolidare. Iar acest fapt înseamnă un singur lucru, și anume că urmează o ofensivă majoră în estul Ucrainei.

Potrivit armatei ucrainene, rușii se vor concentra acum pe regiunea Donbas, care include Donețk și Luhansk. Principalele eforturi ale trupelor ruse sunt de a „sparge apărarea” forțelor ucrainene din regiunea Donețk. De asemenea, rușii vor încerca încearca să preia controlul deplin asupra orașului Mariupol.

Mircea Geoană a menţionat că miniştri de Externe din ţările aliate au avut o discuţie importantă şi cu privire la viitorul concept strategic al NATO. Aceasta a fost ultima discuţie la nivel politic înainte ca secretarul general Jens Stoltenberg să propună prima versiune a acestui concept, ce va fi negociată între aliaţi şi va fi adoptată de liderii statelor membre NATO la Summitul de la Madrid.

Nu în ultimul rând, Mircea Geoană a comentat şi decizia de suspendare a Federaţiei Ruse din Consiliul Drepturilor Omului al ONU. Oficialul român a precizat că este evident faptul că şi la nivelul comunităţii internaţionale aceste crime oribile, această invazie neprovocată conduc la izolare şi la condamnare a Federaţiei Ruse de către comunitatea internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *