Prima pagină » Actualitate » Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, despre acuzațiile la adresa AUR că ar fi huiduit în Piața Unirii: „Noi nu suntem extremiști” – VIDEO
Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, despre acuzațiile la adresa AUR că ar fi huiduit în Piața Unirii: „Noi nu suntem extremiști” - VIDEO

Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, despre acuzațiile la adresa AUR că ar fi huiduit în Piața Unirii: „Noi nu suntem extremiști” – VIDEO

27 ian. 2023, 13:43, 3 ,
în Actualitate

Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, a fost prezent într-o nouă ediție dialog BZI LIVE. Parlamentarul a vorbit despre incidentul înregistrat în Piața Unirii de Ziua Unirii Principatelor Române, la data de 24 ianuarie 2023.

Politicianul a răspuns, de asemenea, la acuzațiile aduse la adresa AUR că ar fi huiduit politicienii prezenți la momentul important pentru moldoveni și români.

„Pentru AUR momentul de 24 ianuarie este un moment semnificativ. În 2020 a avut loc primul Congres AUR la Iaşi, la scurt timp după înfiinţarea partidului din 2019. În fiecare an de atunci am venit la Iaşi şi am marcat sărbătoarea importantă pentru moldoveni şi români. Am încercat să fim bine organizaţi. Am fost peste 2.700 de oameni din partea AUR, conform datelor oferite de reprezentanții Jandarmeriei. Organizarea a speriat pe mulţi”, a transmis Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași.

Ce spune Mihail Albișteanu despre acuzațiile aduse la adresa AUR

Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, a transmis că Ziua Unirii Principatelor Române nu a fost sărbătorită cum se cuvinte la Iași din cauza politicienilor care nu au venit în numele unirii, ci tot să atace opoziția. Parlamentarul afirmă că anumite persoane au ordonat Jandarmeriei să monteze garduri pentru a-i bloca pe membrii și simpatizanții AUR să ajungă în Piața Unirii.

„Au fost mulţi nemulţumiţi de prezența importantă, am fost criticaţi, acuzaţi că am huiduit. Îmi pare rău că spun, dar nu doar noi am huiduit, toată piaţă a huiduit, în afară de PSD şi PNL. În afară de prestaţia deplorabilă a premierului Ciucă, susţinut de domnul Ciolacu, pot fi asociaţi ambii în proasta gestiune a ţării, era motiv de huiduit. Mi se pare penibil să vii şi să vorbeşti de unire şi să ataci un partid de opoziţie într-un mod mişelesc pentru respectivul eveniment. Ce discurs despre unire spui, când tu ataci opoziţia. A trebuit personal să înconjor pentru că nu am fost lăsat să intru.

Am venit în numele unirii, în numele unirii nu blochezi cu garduri. Ca să ce? Ca să ai motiv după să le dai la o parte. Au fost 3.000 de oameni. Aduci pancarte pentru AUR, dar nu suntem extremişti. Au atacat toţi AUR. Despre ce unire vorbim? De asemenea, vreau să menționez că se face această diferenţă între Carol I şi Cuza. Unul este pus în ramă, iar Carol I în opoziţie. Hai să amintim un lucru important. Se vorbea despre aducerea prinţului străin european. A fost pentru asigurarea unui parcurs european, pentru protecţia noastră şi exclusă dinastia rusească. Alexandru Ioan Cuza când a ajuns domn a ştiut de la început şi a fost de acord că va fi domn pentru 7 ani doar. Când se vorbeşte despre lovitura de stat, armata s-a dus peste Cuza şi el nu a opus rezistenţă că ştia ce a semnat şi a agreat. Nu a schiţat opoziţie. Nu a încercat să abuzeze de funcţia în care era şi şi-a respectat cuvântul. Este un fals conflict între Cuza şi Carol I”, a menționat deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu.

Comentarii
  • Este o jignire sa intinzi garduri pe un bulevard deja inchis circulatiei, tocmai pentru ziua de 24 ianuarie. Oare jandarmii ( de fapt Bode, nu jandarmii; jandarmii sunt oameni ca noi toti ) au dorit, pe undeva, ca situatia sa escaladeze? Daca primul gard a fost inlaturat usor, chiar cu aportul unor jandarmi, la al doilea gard situatia s-a complicat putin. Gasiti pe Utube „Ziua Unirii. 24 Ianuarie 2023”. Si au mai fost exprimate si alte lucruri, in afara de huiduieli. Mediul mic si mediu de afaceri colapseaza din pricina maririlor de taxe si impozite! Romania a devenit raiul supraimpozitarilor, cu acesti inepti la conducere.

  • nu sunt aur exxtremisti? sunt chiar pe rețetă de populism și naționalism agresiv; sint in aceeasi situatie ca aia mancata de caini

  • Da haurul o altă gașcă după usr-rahat acoperit–haurul e rahat de mahala–-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *