Prima pagină » National » Mihai Valentin Popa, deputat Pro România, amendat cu 40.000 de lei după ce a fost prins băut la volan
Mihai Valentin Popa, deputat Pro România, amendat cu 40.000 de lei după ce a fost prins băut la volan

Mihai Valentin Popa, deputat Pro România, amendat cu 40.000 de lei după ce a fost prins băut la volan

16 dec. 2020, 09:23,
în National

Deputatul brașovean Pro România, Mihai Valentin Popa, a fost amendat cu 40.000 de lei după ce a fost prins băut la volan. Acesta a ajuns la o înțelegere cu procurorii de la Parchetul General de recunoaştere a vinovăţiei. Politicianul a fost prins băut la volan în noiembrie 2019. În urma celor stabilite, deputatul trebuie să plătească o amendă penală.

Potrivit Parchetului General, procurorii au sesizat instanța supremă, cea care ar trebui să aprobe acest acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de către deputat cu procurorii.

Mihai Valentin Popa a fost amendat cu 40.000 de lei

În urma celor stabilite, procurorii notează că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul a condus pe drumurile publice un autoturism, deși era băut. În urma analizei toxicologice s-a stabilit o alcoolemie de 1.25 g/l.

Deputatul din Făgăraș, Mihai Valentin Popa, ar urma să plătească o amendă de 40.000 de lei, „corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 250 lei”.

Mihai Valentin Popa își va încheia acum primul și singurul mandat, după ce fost ales în 2016 pe listele PSD. În iunie anul trecut, el a trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Popa a fost trimis în judecată de DNA

Mihai Valentin Popa, deputat Pro România, amendat cu 40.000 de lei după ce a fost prins băut la volan. In decembrie 2017, acesta a fost trimis  în judecată de DNA pentru şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Popa a fost acuzat de procurori că a amenințat un primar din județul Brașov, în încercarea de a-l convinge să nu schimbe o protejată a sa aflată în conducerea unui spital din subordinea primăriei.În noiembrie 2020, Mihai Valentin Popa a fost achitat definitiv de către instanța supremă.

Un chirurg de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași a fost prins beat la volan

Procesul medicului chirurg Andrei Papa a început pe 19 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe doctorul Andrei Papa (35 de ani), pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 3 noiembrie 2019, în jurul orei 23:00, inculpatul Andrei Papa a condus autoturismul marca Suzuki Grand Vitara prin municipiul Iași, având o îmbibație alcoolică de 1,51 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv de 1,34 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au precizat procurorii ieșeni.

În fața judecătorilor, chirurgul de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) și Spitalul Militar a declarat că recunoaște fapta. Acesta a cerut ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor, potrivit procedurii recunoașterii învinuirii. De asemenea, medicul Andrei Papa a declarat că este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, în cazul în care i s-ar stabili vinovăția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`