Prima pagină » Actualitate » Mihai Tudose: „Ludovic Orban mai are 2-3 săptămâni în funcţie!“

Mihai Tudose: „Ludovic Orban mai are 2-3 săptămâni în funcţie!“

30 nov. 2020, 09:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose i-a transmis premierul Ludovic Orban că mai are „două-trei săptămâni“ în fruntea Guvernului. Mihai Tudose le-a transmis celor care votează stânga că un vot în favoarea Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie este, de fapt, un vot pentru PNL.

„Orban, nu ştiu dacă el ştie că n-o să mai fie. Toată lumea ştie, dar el n-a aflat. El mai are vreo 2-3 săptămâni (n.r. – ca prim-ministru,) Orban, cât mai e acum, a zis aşa: cu cei de la USR ar fi o posibilitate, dar mai vedem. Interesant, a spus «nu facem cu PSD», de parcă noi eram pe prag şi plângeam şi el ne-ar fi spus «marş de-aici, că nu vă primesc». Nu ne-am oferit să facem guvern cu PNL, el poate să viseze în continuare“,. A declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Preşedintele PRO România a spus că ar susţine un guvern PNL-USR“

Liderul social democrat a precizat că un vot pentru Pro România înseamnă un vot în favoarea PNL.

„În schimb, cu PRO România a spus că «mai vede el». Mai vede, pentru că înţeleg că şi preşedintele PRO România a spus că ar susţine un guvern PNL-USR. Asta arată clar că, în varianta super-optimistă în care PNL intră în Parlament, un vot pentru PRO România înseamnă un vot pentru PNL. Şi-atunci, logica noastră este simplă: să iasă românii la vot, să ne voteze, ca să nu mai facă băieţii ăştia planuri fără să-i consulte şi pe români”, a menționat Mihai Tudose.

„După alegeri, scad pensii, scad salarii!“

Fostul premier a declarat miercuri, 25 noiembrie, că după alegerile parlamentare, în cazul în care va continua guvernarea liberală, vor scădea pensiile și salariile.

„O să vă dau o veste proastă. Bugetul pe 2020 l-au făcut ei, pe creștere economică, pe deficit sub 3, cu reducerea datoriei publice… Noi am lăsat-o la 34%, acum e 47%. Ne-am dus la 100 de miliarde de euro… asta e gaura! 100 de miliarde, făcută de Cîțu-Mîțu, băieții ăștia.

Eu vă spun că ce ne așteaptă după alegeri va fi crunt. Adică ne paște o stare de urgență cu lockdown total, din acela urat, urat, pe fondul ăla vor scădea pensiile, salariile, vor închide ce se închide, fiindcă nu poți să ieși în stradă că e stare de urgență, e Armata pe stradă”, a declarat Mihai Tudose.

Sorin Grindeanu, despre atacurile lui Victor Ponta la adresa PSD: „Vrea să rupă voturi ca să intre în Parlament“

Și prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grineanu a vorbit vineri, 27 noiembrie, despre atacurile lansate de liderul Pro România, Victor Ponta, la adresa social-democraților. Sorin Grindeanu susține că Victor Ponta încearcă să obțină voturi din partea stângii pentru a putea atinge pragul electoral și pentru a intra în Parlament.

„Toate declaraţiile lui Victor Ponta le privesc din dorinţa de a face pragul electoral ProRomânia, din dorinţa, spunea domnul Iliescu în ’90, de a băga sula în coaste, PSD-ului de data aceasta, de a rupe voturi din zona de stânga astfel încât ProRomânia să acceadă în Parlament. Toate aceste declaraţii nu au niciun fond”, a declarat Sorin Grindeanu..

Sorin Grindeanu: „Suntem singurul partid care are un program de guvernare foarte bine pus la punct“

Liderul social democrat s-a arătat optimist legat de câștigarea alegerilor parlamentare și precizează că își dorește guvernarea.

„Dorim să câştigăm aceste alegeri. Sperăm să avem o diferenţă confortabilă între noi şi cei de pe locul doi. Tabloul complet îl vom vedea după ce se închide numărătoarea. PSD îşi doreşte să guverneze pentru că este singurul partid care are un program de guvernare foarte bine pus la punct“, a menționat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`