Prima pagină » Actualitate » Mihai Trăistariu a luat Lumină de Paște dintr-un loc magic din România! ”Părinții mei nu se spovedeau, nu se împărtășeau!”
Mihai Trăistariu a luat Lumină de Paște dintr-un loc magic din România! ”Părinții mei nu se spovedeau, nu se împărtășeau!”

Mihai Trăistariu a luat Lumină de Paște dintr-un loc magic din România! ”Părinții mei nu se spovedeau, nu se împărtășeau!”

06 mai 2024, 10:12,
BZI.ro, în Actualitate

Mihai Trăistariu a dezvăluit locul de unde a luat Lumină de Paște. Artsitul a ales un loc magic din România, asta chiar dacă nu este o persoană foarte religioasă. Artistul a petrecut Sfintele Sărbători Pascale într-un oraș cu o mare însemnătate istorică.

Mihai Trăistariu a luat Lumină de Paște dintr-un loc magic din România!

Mihai Trăistariu nu a fost prea mult dus la biserică în copilărie, dar a reuşit să se apropie de Dumnezeu la maturitate. Anul acesta, artistul a sărbătorit Învierea într-un loc aparte, un oraș cu o mare însemnătate istorică.

Pentru artist, această vacanță este deja o tradiție, pentru că an de an acesta merge în Sinaia, orașul care atrage turiștii cu Peleșul și Pelișorul. Muzicianul alege Valea Prahovei de opt ani încoace pentru a se bucura de Paște, de unde ia Lumina Învierii.

După ce, la Înviere, a luat lumină de la Mănăstirea din Sinaia, a doua zi, de Paşte, i-a încântat pe turiști cu muzică și voie bună.

„De 8 ani încoace, de Paște, cânt la Sinaia. Acum am și la Predeal, chiar mâine, un concert de tip Nostalgia, îl fac ei în aer liber până pe 5 mai, sunt concerte cu piese vechi, retro, să zic așa. M-au chemat și pe mine să cânt piesele trupei Valahia cu care m-am lansat eu: ”Banana”, ”La mare, la soare” și ”Banii și fetele”, a spus Mihai Trăistariu.

După ce a stat la slujba de Înviere, Mihai Trăistariu a dus Lumina la hotelul unde cazat la Sinaia, acolo unde a petrecut noaptea, fără a face ceva special.

Părinții artistului nu au fost foarte religioși

Mihai Trăistariu a spus că nu a fost niciodată aplecat spre respectarea tradițiilor de Paște, ori a altor mari sărbători.

Cântărețul a spus că părinții lui nu obișnuiau să se spovedească sau să se împărtășească în Săptămâna Patimilor, motiv pentru care nici el nu face asta.

Artistul respectă, însă, opțiunile fiecăruia, el evitând cu orice preț habotnicismul.

„Duminică am avut la prânz, la Sinaia, la două resorturi, la masa turiștilor veniți de Paști acolo. În fiecare an fac Paștele acolo, pe Valea Prahovei. Merg cu managera mea de obicei. Așa ne-am format tradiția, dacă tot suntem acolo. Mergem și noi la Înviere și o să ducem Lumina la hotel. Nu am vreo amintire specială de Paște. Încă din copilărie mergeam la Înviere cu părinții mei și aduceam Lumină. Părinții mei n-au fost foarte religioși, așa, au fost credincioși, dar nu foarte religioși.

Nu erau habotnici. Nu se spovedeau, nu se împărtășeau. Așa că dacă nu ne-au învățat pe noi asta, nici eu n-am făcut vreodată. Nu sunt nici eu atât de religios. Sunt atât cât trebuie”, a mai spus Mihai Trăistariu, care a luat Lumină de Paște dintr-un loc magic din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *