Prima pagină » Radio » Actualitate » Mihai Neșu, fără regrete după accidentare: „Omul când nu trece prin greutăți crede că e invincibil”

Mihai Neșu, fără regrete după accidentare: „Omul când nu trece prin greutăți crede că e invincibil”

14 feb. 2022, 10:16,
în Radio

În urmă cu aproape 11 ani, fotbalistul Mihai Neșu a suferit o accidentare cumplită în urma căreia a rămas țintuit într-un scaun cu rotile. Pe atunci, fundașul echipei olandeze Utrecht şi-a fracturat o vertebră cervicală în timpul unui antrenament, rămânând paralizat. Viața lui Mihai Neșu s-a schimbat radical din acel moment, fiind părăsit de soție și chiar gândindu-se la sinucidere. În cele din urmă, fostul fotbalist l-a regăsit pe Dumnezeu și L-a primit în viața lui, iar acum poate spune că este fericit.

În primăvara lui 2011, Mihai Neșu a suferit un accident cumplit la un antrenament al echipei Utrecht, în urma căruia a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Cu toate că viața i s-a schimbat radical, cel care era poreclit pe vremuri „Bichonul” este acum un model de inspirație și modestie. Recent, fostul fotbalist a fost protagonistul unui reportaj cutremurător în emisiunea „Fiță cu Adiță”, realizat pe şantierul centrului de recuperare pe care îl construieşte.

Ce spune Mihai Neșu despre accidentare

O fractură de vertebre l-a imobilizat pentru totdeauna în scaun cu rotile, iar soţia acestuia a divorţat la câteva luni după accident. Cu toate că a trecut prin momente cumplite, necazurile nu l-au îngenuncheat, iar acum Mihai Neșu poate spune că este un om fericit. Fostul fotbalist a povestit recent cum s-a schimbat viaţa lui de la fatidicul moment din 2011.

„Fiind sănătos, dar cu mintea strâmbă e foarte greu. Ajungi la o prăpastie şi atunci mai bine să ajungi într-o groapă mai mică şi să te ridici, decât să ajungi în prăpastie, pentru ca de acolo foarte greu mai ieşi. Sunt fericit, foarte fericit. Toate întâmplările din viaţa mea au avut rostul lor, dar în special ultimii 4-5 ani, practic după primii ani după accident viaţa mea s-a schimbat în bine şi din punct de vedere sufletesc, dar şi fizic pentru că sunt mult mai bine acum.

Au fost o mulţime de momente şi gânduri când am crezut că e prea greu, că m-am săturat, dar mereu a apărut aşa câte o portiţă. Când simţeam că nu mai pot, Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creştea speranţa şi nădejdea. Când eşti liniştit sufleteşte toate merg bine”, mărturisește Mihai Neșu.

Era ultimul antrenament înainte de vacanță

Fostul fundaș al echipelor Steaua și Utrecht își amintește foarte bine cum s-a petrecut totul. Era ultimul antrenament înainte de vacabță, încă a fost de ajuns o fracțiune de secundă pentru ca viața lui să se schimbe radical.

„Îmi amintesc ziua aceea, sigur că-mi amintesc. Eram pe sfârşitul antrenamentului, ultimul antrenament înainte de vacanţă. Aşa s-a întâmplat să fie, chiar dacă la început toată lumea zicea că e un blestem, că e o nenorocire. Dar prin ce s-a întâmplat în ultimii ani tot accidentul a avut un sens”, a mai spus Mihai Neșu în emisiunea „Fiță cu Adiță”.

Mihai Neșu construiește un centru pentru tinerii cu dizabilități

În prezent, Mihai Neșu îşi petrece cea mai mare parte din zi, indiferent de vreme, pe şantierul unde se construieşte noul centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi. Este vorba de un proiect de milioane de euro care va ajuta foarte mulți copii cu astfel de probleme.

„E foarte important şi necesar un astfel de centru pentru copiii cu dizabilităţi, ca să aibă şanse mai mari la terapie şi, în plus, fiind în regim caritabil le dă posibilitatea părinţilor să vină practic pe termen nelimitat, ceea ce creşte şansele copiilor să se recupereze. Ne mai lipsesc 1,8-1,9 milioane de euro. Dacă reuşim să-i strângem până în vară, poate de Crăciun reuşim să facem inaugurarea complexului”, mai spune fostul fundaș.

Dincolo de toate acestea, el este împăcat cu situația sa actuală, astfel că Mihai Neșu a depășit problemele legate de acea accidentare. Viața pentru el merge înainte și are un rost important, chiar dacă multă lume ar vedea doar partea negativă a lucrurilor.

„Atunci când se întâmpla ceva care nu era în planul nostru, ni se pare că s-a întâmplat ceva rău. Dar practic orice rău are rolul lui şi nu e rău până la urmă. Omul când nu trece prin greutăţi crede că e invincibil şi că singur poate să rezolve orice”, a încheiat Mihai Neșu.


Maria Dragomiroiu si Sofia Vicoveanca spun adevarul despre starea lui Nicolae Botgros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024