Prima pagină » Local » Mihai Mihalache, fostul primar din Schitu Duca rămâne pentru încă 30 de zile în arest. Este acuzat de lipsire de libertate, lovire și alte violențe – EXCLUSIV
Mihai Mihalache, fostul primar din Schitu Duca rămâne pentru încă 30 de zile în arest. Este acuzat de lipsire de libertate, lovire și alte violențe - EXCLUSIV

Mihai Mihalache, fostul primar din Schitu Duca rămâne pentru încă 30 de zile în arest. Este acuzat de lipsire de libertate, lovire și alte violențe – EXCLUSIV

06 sept. 2024, 16:01, 1 ,
în Local

Mihai Mihalache, fostul primar din Schitu Duca rămâne pentru încă 30 de zile în arest. Acesta a fost reținut sub acuzația de lipsire de libertate și supunere la muncă forțată sau obligatorie.

„Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în dosarul de urmărire penală nr. 7462/261/P/2024 privind pe inculpatul MIHALACHE MIHAI.

În baza dispoziţiilor art. 236 Cod de procedură penală, prelungește durata măsurii arestării preventive dispusă prin Încheierea nr. 182 M.P./2024 din data de 15.08.2024 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași, în dosarul nr. 27641/245/2024, față de inculpatul MIHALACHE MIHAI , pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată Antoche Ioan), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 C. pen., lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată Rusu Ion), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 din C.pen, lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată Rusu Ion), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 din C.pen şi lovirea sau alte violen?e (persoană vătămată Rusu Ion), faptă prevăzută de art. 193 alin. 2 din Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 14.09.2024 şi până la data de 13.10.2024, inclusiv.

Ia act de faptul că inculpatul MIHALACHE MIHAI a fost asistat de apărătorul ales. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părților şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.4”, este precizat în decizia instanței.

Fostul primar de la Schitu Duca este acuzat de mai multe infracțiuni

Mihai Mihalache a fost reținut în data de 14 august pentru lipsire de libertate și supunere la muncă forțată sau obligatorie. Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 7 ani.

„La data de 14 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași și Poliției Municipiului Iași au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pe raza județului Iași, la o persoană (un bărbat de 60 de ani) bănuită de comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și supunerea la muncă forțată sau obligatorie.

Din cercetări a rezultat că, la data de 09.08.2024, acesta ar fi luat un bărbat de 62 de ani, din comuna Schitu Duca, fără voia sa, și l-ar fi introdus într-un autoturism și transportat la o fermă de pe raza comunei Schitu Duca, unde l-ar fi obligat să presteze diferite munci.

De asemenea, tot în urma investigațiilor efectuate, a rezultat că în perioada 2015-2020, persoana bănuită ar fi ținut un alt bărbat, fără voia sa, la o fermă din comuna Schitu Duca, unde ar fi fost forțat să presteze anumite munci, fără a fi remunerat.

În urma percheziției domiciliare au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, persoana a fost condusă la sediul poliției pentru cercetări.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și B.O.S Iași, polițiști din cadrul I.T.P.F Iași și jandarmi din cadrul I.J.J Iași”, au transmis procurorii.

Fostul primar de la Schitu Duca ar putea primi până la 10 ani de închisoare, asta dacă va ajunge să fie trimis în judecată.

Mihai Mihalache a fost primar al comunei Schitu Duca din 2004 până în 2020. Acesta a fost acuzat că pune sătenii la muncă la ferma sa, unde deţinea mai multe animale.

Comentarii
  • Se pare ca tov evaaa nu mai poate salva cumătrul de pușcărie. Venim și cu altele ? Vin imobiliarele, sau actualul primar admite șmecheriile fostului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *