Prima pagină » Local » Mihai Eminescu comemorat în Parcul Copou! S-au împlinit 131 de ani de la moartea Poetului Naţional – LIVE VIDEO

Mihai Eminescu comemorat în Parcul Copou! S-au împlinit 131 de ani de la moartea Poetului Naţional – LIVE VIDEO

15 iun. 2020, 11:50,
în Local

Mihai Eminescu comemorat în Parcul Copou. Astăzi, 15 iunie 2020, s-au împlinit 131 de ani de la trecerea moartea  unicului Poet Naţional. Începând cu ora 12.00, oficialităţile locale vor aduce un omagiu celui care a fost Mihai Eminescu

Mihai Eminescu comemorat în Parcul Copou! Oficalitatile vor fi prezente în fata teiului eminescian

Astăzi, 15 iunie 2020, în Parcul Copou va avea loc o comemorare a celui care a fost unicul Poet Naţional. În fataTeiului lui Eminescu la ora 12.00, se vor depunde coroane la bustul poetului, va fi un program de muzică şi poezi.

Iată programul complet din Parcul Copou:

– depunere de coroane la bustul poetului;
– spectacol de muzică și poezie;

Mihai Eminescu comemorat în Parcul Copou! Invitaţi de seamă la bustul mareului poet

Astăzi, 15 iunie 2020, la bustul marelui poet Mihai Eminescu vor veni, pe lângă autorităţile locale, şi poeţi şi artişti celebri din România. Concret, începând cu ora 12.00 în Parcul Copou vor fi prezenţi poeţii: Radu Andriescu, Gabriela Chiran, Daniel Corbu, Nichita Danilov, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Valentin Talpalaru, Horia Zilieru.

Momentele muzicale vor fi susținute de artiștii Adi Bezna și Cezar Popescu, iar recitalurile de poezie de actorii Laura Bilic și George Marici. Moderatorul evenimentului este Adi Cristi.

Publicul participant este rugat să respecte regulile de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu.

Mihai Eminescu a murit în sanatoriul doctorului Șuțu

Comemorare a 131 de ani de la decesul lui Mihai Eminescu. Moștenire unică lăsată românilor de poetul național în comuna Tansa, din județul Iași! La 24 august 1875, Mihai Eminescu, proaspăt numit revizor școlar pentru județele Vaslui și Iași, venea în prima inspecție la școlile de aici. Mihai Eminescu prezenta mai târziu realitățile învățământului moldav de la acele timpuri. Totul este consemnat într-un proces-verbal, păstrat în original până astăzi

Pe 15 iunie 1889, în jurul orei 4:00 dimineața, poetul Mihai Eminescu a murit în sanatoriul doctorului Șuțu. Pe 17 iunie, Mihai Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din Cimitirul Bellu, din București. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române. Cauza care a dus la decesul său rămâne neelucidată și în zilele noastre. Mihai Eminescu a murit la doar 39 de ani.

La comemorarea a 131 de ani de la decesul lui Mihai Eminescu, marele poet a lăsat o moștenire valoroasă în județul Iași, la Tansa. Reporterii BZI au reușit, în exclusivitate, să intre în posesia unor documente și a unor mărturii unice legate de acest fapt! Ele pornesc de la poziția de revizor școlar la Iași a marelui Mihai Eminescu, respectiv de la o vizită făcută acum aproape un secol și jumătate într-o unitate educațională aflată la marginea județului Iași. Peste decenii, Mihai Eminescu a lăsat o moștenire specială pentru urmași, găsită în comună Tansa, din județul Iași.

Revizorul Mihai Eminescu: „Totul pleacă de la netrebnicia administrației!”

Pe 24 august 1875, Mihai Eminescu, proaspăt numit revizor școlar pentru județele Vaslui și Iași, venea în prima inspecție la școlile de aici. Mihai Eminescu prezenta mai târziu realitățile învățământului moldav de la acele timpuri. Totul este consemnat într-un proces-verbal, păstrat în original până astăzi și care reprezintă un reper al valorilor de la acea vreme. DETALII AICI DESPRE SUBIECT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`