Prima pagină » Local » Mihai Chirica, primarul municipiului Iași susţine o conferinţă de presă: USR a depus un amendament la bugetul Iașului pentru Timișoara – LIVE TEXT
Mihai Chirica, primarul municipiului Iași susţine o conferinţă de presă: USR a depus un amendament la bugetul Iașului pentru Timișoara - LIVE TEXT

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași susţine o conferinţă de presă: USR a depus un amendament la bugetul Iașului pentru Timișoara – LIVE TEXT

23 apr. 2021, 13:33,
BZI.ro, în Local

Începând cu ora 13.30, primarul municipiului Iași susţine o conferinţă de presă la Primărie. Edilul municipiului Iași vorbeşte despre bugetul Iașului şi despre faptul că acesta a fost respins din cauza faptului că la nivel de Consiliu Local funcţionează o nouă alianţă, cea dintre PSD și USR.

 

Cele mai importante declarații:

Finanțarea SRU Iași a intrat în linie dreaptă. Avem o echipă formată din 5 oameni, parte tehnică, economică ce se ocupă de cele 3 oferte. Sperăm să avem un raport în mai.

PNRR, nu neapărat a fost respins pentru că nu avea o formă finală, dar a fost retrasă de către Ministerul Fondurilor Europene pentru a face modificări. Acei bani sunt necesari ca aerul. Faptul că ne pregătim pentru sărbătorile Pascale am avut mai multe întâlniri cu directorii instituțiilor.

Vom începe pregătirile. Ne vom ocupa și de ziua de Florii și mai departe organizăm și sărbătorile religioase.

Va trebui să avem mare grijă, am văzut foarte mul discernămând din partea BOR care nu încurajează aglomerația. Poliția Locală va asigura paza si ordinea în dreptul centrelor de vaccinare.

Trăim vremuri triste pentru municipiul Iași. Este pentru prima dată când, lipsit de discernământ, nu se votează Bugetul. USR, după 10 ore de ședință, au respins bugetul municipiului Iași. Respingerea s-a făcut cu cinism, răutate pentru că am avut răbdarea să ne uitam pe fiecare proiect în parte.

Amendamentele au fost depuse pe data de 22.04. 2021 iar bugetul a intrat în plen tot pe aceeași dată. Noi a trebuit să stăm și să raspundem in 24 de ore tuturor provocărilor din partea USR-PLUS. Nu ne-a deranjat acest lucru și le-am spus că orice amendament fundamentat sși se bazează pe legalitate, este normal să fie aprobat.

Vă dau câteva exemple

Au depus amendament impotriva legii salariilor administrației. În orice loc din lume, aceste cheltuieli există.

De asemenea am observat câteva incălcări ale legii punând investitii fără proiect. Le-am explicat că nu există așa ceva. Nicăieri în lume

Întâi pui bani pentru elaboraarea unui proiect, apoi aprobi indicatorii tehnici-economici și apoi executi un proiect. Aceasta este utilizarea firească a banului public. În privat este exact la fel. Mă surprinde că forțează cu atâta ușurință incălcarea legii. Lipsa de maturitate politică a excelat cu faptul că la propunerea 35 scrie:

Consultanță, temă de proiectare și caiet de sarcini pentru Digital Timișoara. Nu au avut bunul simț să citească propriile amendamente și condamnă primăria Iași. Noi nu cheltuim bani pentru o altă localitate, nu numai că ne interzice legea dar este anormal. Este un copy paste, necitit, nefiltrat, netrcută prin rațiunea cuiva. Fără să fundamendeze cu nimic pentru bugetul local.

O întreagă discuție despre între cheltuieli de investiții și alte cheltuieli. Un amestic nepermis pentru niște oameni care sunt convins care nu au avut cum să se ciocnească cu această legislație. Dar pot întreba, învăța. Aici sunt subiectiv, dar se poate observa cum citesc textele într-un mod agramat.

Din nfericere pentru mine, criza de la Iași  a devenit o luptă politică. Vorbim despre cinismul, ipocrizia care a furat peste 24.000 de voturi mințindu-i și în cele din urmă i-a trântit la pământ. Nu voi accepta dialogul cu doamna Closette Chichirău atâta timp cât sunt primarul Iașului, o zi sau o veșnicie.

Pentru mine dialogul a luat sfârșit aseară când a izbit cu cinism bugetul municipiului Iași în condițiile în care știa că legea ne interzice transferul financiar. A făcut-o cu cinism împotriva ieșenilor. Răutate, cinism pe care le-a demonstrat în patru ani de politică.

Am avertizat întreaga linie de partid. La Iași nu mai este o dispută politică ci un adevărat război. Îl anunț de fiecare dată că acest partid este lipsit de empatie pentru ieșeni, sunt totali neprofesioniști, sunt mânați politic, de o persoane care nu are conexiune cu ieșenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *