Prima pagină » Local » Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași: „De ce se opun useriștii autostrăzii Iași – Tg. Mureș?” – DOCUMENT

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași: „De ce se opun useriștii autostrăzii Iași – Tg. Mureș?” – DOCUMENT

22 iul. 2020, 17:02,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Primarul Municipiului Iași susține că nu poate să creadă că în anul 2020 mai există oameni politici care să-și batp joc de cea mai sărăca regiune din România. Totodată, Mihai Chirica a precizat că USR din Moldova nu este la prima abatere de acest fel.

Mihai Chirica, despre useriștii care se opun autostrăzii Iași – Tg. Mureș

Edilul Municipiului Iași susține că Uniunea Salvați România nu este la prima abatere de acest tip și aduce aminte despre Marius Bodea cum a încercat să blocheze cea mai mare investiție de la Iași și din Moldova. Primarul îi averizează că acesta va deveni cel mai aprig adversar al useriștilor deoarece nu poate înțelege cum mai poate exista oameni politici care să-și bată joc de cea mai sărăcă regiune din România.

„Atâta vreme cât n-am șovăit să mă lupt cu ghinionul României, Liviu Dragnea, atunci când acesta a decis să ignore proiectul autostrăzii A8, lupta cu voi, useriști care vă opuneți acestui proiect îmi va fi cu mult mai ușoară! Nu pot să cred că mai există, în anul 2020, oameni politici care să-și bată joc de cea mai săracă regiune din România, nu pot să înțeleg că aveți atâta lipsă de bun simţ să reveniti acasă cu buzunarele pline şi din banii românilor din Moldova, în condițiile în care, cu nesimțire, îi condamnați la sărăcie. Iar dacă totuși existaţi, vă anunț că voi deveni cel mai aprig adversar al vostru.”, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

USR din Moldova nu este la prima abatere

Dar gruparea Uniunea Salvați Româania din Moldova nu este la prima abatere de acest fel. Nu cu multă vreme în urmă, un proaspăt userist, Marius Bodea, a încercat să blocheze cea mai mare investiție de la Iași și din Moldova – Spitalul Regional de Urgență (vezi facsimil), care a fost întârziat cu cel puţin un an de zile! „Iată că se dovedeşte că cine se aseamănă, se adună.”, a precizat edilul.

„Tuturor senatorilor USR care n-au votat aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș le transmit să le fie rușine. Şi le fac o promisiune: politica neomarxistă pe care o promovați la fel ca partidele extremiste și anarhiste din Europa nu va avea succes în România și nu va deveni una dintre tințele activității mele politice pentru că românii își doresc o Românie normală și prosperă, nu una în care extremele fac agenda publică. O repet: parteneriatul meu cu PNL are în vedere atât lupta pentru proiectele Iașului și ale Moldovei, cât şi lupta împotriva dușmanilor Iașului și ai Moldovei!”, a conchis Mihai Chirica, primarul orașului Iași.

Deputatul Petru Movilă, despre alocarea sumei de bani pentru construcția Autostrăzii Iași – Tg. Mureș

În condiţiile în care Autostrada Iaşi – Tg. Mureş este un proiect de o importanţă naţională, deputatul Petru Movilă solicită Guvernului Orban şi preşedintelui Klaus Iohannis să aloce sumele necesare pentru concretizarea investiţiei.

În cursul zilei de ieri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că la summit-ul Uniunii Europene, României i-a fost alocată suma de 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi redirecționați în sănătate, educație, comunități locale, etc. Astfel, în consecință, deputatul PMP Petru Movilă a transmis o scrisoare deschisă șefului statului. Prin aceasta, se solicită alocarea cu prioritate a întregii sume necesare construcției autostrăzii Iași – Târgu Mureș.

„Astăzi i-am transmis o scrisoare deschisă dl. Președinte Iohannis, dl. Ludovic Orban, premierul României, dl. Lucian Bode, ministrul Transporturilor prin care le-am solicitat alocarea cu prioritate a întregii sume necesare pentru construcția Autostrăzii Iași – Tg. Mureș, în cel mai scurt timp posibil. Au trecut prea mulți ani de amânări, de amăgiri și de promisiuni nefondate. Regiunea Moldovei și Iașul, au nevoie de autostradă ca de aer. Pandemia de coronavirus ne-a afectat foarte tare, iar investiția înseamnă locuri de muncă, atragerea de investitori și posibilități noi de dezvoltare. Fondurile primite de la UE ne oferă şansa să finalizăm autostrada în următorii patru ani de zile”, declară deputatul Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *