Prima pagină » Local » Mihai Chirica pierde sprijinul Consiliului Local Iași! Pentru combinațiile lui Cristian Stanciu, patronul FEG, s-a găsit o majoritate, pentru angajații din Primăria Iași, nu

Mihai Chirica pierde sprijinul Consiliului Local Iași! Pentru combinațiile lui Cristian Stanciu, patronul FEG, s-a găsit o majoritate, pentru angajații din Primăria Iași, nu

28 iun. 2024, 12:41,
BZI.ro, în Local

Într-o mișcare surprinzătoare, Consiliul Local Iași a demonstrat că poate forma o majoritate de două treimi pentru a aproba propunerile controversate imobiliare in interesele personale ale primarului Mihai Chirica și acoliților lui, politicieni și oameni de afaceri, dar o majoritate simplă pentru angajații din Primăria Iași nu s-a putut găsi. Acești angajați vor pierde aproximativ 2.000 de lei la salariu, în loc să îi câștige. Respingerea organigramei va duce la, pe lângă micșorarea salariilor la proteste și la un blocaj total. PNL a votat în favoarea proiectului reprezentând organigrama in timp ce USR și PSD s-au abținut

Reamintim că proiectul lui Cristian Stanciu,  patronul de la FEG Iași, care propune concesionarea unei suprafețe de 147 de metri pătrați la un preț considerat derizoriu față de valoarea pieței, a trecut fără probleme de votul consilierilor locali. Asta dovedește incă odată că interesele imobiliare primează în favoarea intereselor legitime a cetățenilor. Rechinii imobiliari au trecere în Primăria Iași cu complicitatea Consilierilor Locali, primarului Mihai Chirica și a Denisei Ionașcu. În schimb, inițiativele menite să îmbunătățească condițiile de muncă și să susțină angajații nu au reușit să adune o majoritate simplă.

Mihai Chirica pierde sprijinul Consiliului Local Iași

Noua organigramă pentru angajații Primăriei Iași și instituțiile subordonate a fost respinsă cu o majoritate de voturi de consilierii din cadrul Consiliului Local Iași, afectând grav angajații municipalității.

Respingerea acestei organigrame duce la scăderea salariilor pentru mai mulți angajați, deoarece aceștia vor pierde bonusurile. Această situație prefigurează o dezordine iminentă în cadrul instituției ieșene, afectând eficiența și moralul personalului. Decizia de a respinge organigrama indică, de asemenea, pierderea influenței primarului Mihai Chirica în Consiliul Local. În contrast, proiectele controversate, cum ar fi cel al consilierului județean Cristian Stanciu, trec fără dificultăți, evidențiind o tendință a consilierilor locali de a favoriza interesele de partid în detrimentul interesului public.

Această respingere subliniază lipsa de considerație a consilierilor locali și a primarului Mihai Chirica față de angajații Primăriei Iași. Totodată, primarul se dovedește a fi un negociator ineficient, incapabil să își mențină susținerea în Consiliu. Situația va deveni și mai dificilă pentru Mihai Chirica odată ce noii consilieri își vor prelua mandatele. Se preconizează o majoritate ostilă primarului, formată din PSD, USR și AUR, care își va desemna propriii viceprimari, accentuând și mai mult izolarea politică a edilului.

 Ce inseamnă exact respingerea organigramei. Salarii mai mici cu 20%?

Respingerea noii organigrame de către Consiliul Local Iași are consecințe grave pentru mulți dintre angajații Primăriei Iași, care vor pierde bonusurile, rezultând în reducerea salariilor cu aproximativ 20%. În contextul creșterii inflației și a prețurilor, această decizie reprezintă o problemă majoră pentru angajații municipalității.

Noua organigramă, care ar fi trebuit votată astăzi, prevedea desființarea a 32 de posturi de șef de Birou, multe dintre acestea urmând să fie transformate în Servicii. Șefii ar fi păstrat funcțiile și ar fi primit salarii mai mari datorită noii trepte de salarizare.

Conform propunerii, Biroul Diaspora ar fi fost transformat în Serviciu și completat cu 4 posturi de la Registratura Direcției de Finanțe. Biroul Avize Mici Întreprinzători ar fi devenit Serviciu și ar fi fost completat cu 5 posturi redistribuite, unele de la baza de agrement Ciric. Biroul Comunicare ar fi fost transformat în Serviciul Comunicare și Statistică, cu 5 posturi suplimentare, 3 dintre acestea preluate de la Dezvoltarea Capacității Administrative.

Respingerea acestei organigrame marchează o pierdere semnificativă de influență pentru primarul Mihai Chirica în Consiliul Local. În timp ce angajații primăriei se confruntă cu salarii mai mici, proiectele imobiliare controversate continuă să fie aprobate cu ușurință, arătând o majoritate a consilierilor locali favorabilă „băieților deștepți” din imobiliare.

Comentarii
  • vai tu acum trebuie sa traiasca doar cu 7-8000 sau mai mult pe luna, nu au saracii salarii de 5 cifre cum visau…
    auto deciderea salariilor e cea mai mare prostie

  • Urmeaza 4 ani de NIMIC! Multumim votantilor lui Chirica!

  • Usor usor, se debaraseaza si ai lui Chirica de el.
    Au cam inceput sa-si dea seama cu cine stau de vorba.

  • Aparatul administrativ local e supradimensionat. Sa fie dati afara macar 50%, iar banii vor ajunge la toti.

  • Respect pentru consilierul local Cruceanu din partea polițiștilor locali. Este singurul consilier care a vrut să reformeze instituția împreună cu Prolex.Poate din toamnă are succes. Stimă.

  • Am o ” vecinica” …e din aia care sta la un ghișeu, bea cafea, facebook si dă cu flit cetatenilor..jos la registratura….se lauda vecinilor ca are 7 mii venit lunar+ bonusuri , prime, bonuri masa, prime CO..liber parcări , etc…are niste ifose doamne doamne zici ca-i vedeta si cand te gândesti ca are doar liceul si niste cursuri de referent facute mocca la FM…si eu , la privat..liceu+ licenta FEEA, master UAIC medie 9.73 final, expert contabil/ 2 ani … lucrez la privat pe post de economist – de 11 ani…..3.300 net fara alte beneficii/ doar niște pârlite de prime paști/ craciun!……am tras bățul scurt , cum s-ar spune!
    E NORMAL ?🤔

    • Vezi că sunt posturi de ofițer în miliție, plus multe alte posturi pe posturi.gov.ro, trebuie doar să cauți…

  • Pt. Anonim de la 15.41

    Probabil vecina ta are 7000 brut, adica 3800-3900 ron in mana. Bonusuri,prime,bonuri masa, prime C.O., prime de Craciun si Paste sunt doar povesti. Nu se mai dau din 2010. Restul de ifose si alte figuri sunt problema ta, daca pui botul la ele.

  • Guzganul Rozaliu

    Urmeaza 4 ani de NIMIC! Multumim votantilor lui Chirica!

  • Totusi, cat castiga un functionar? Cat scrie pe fluturas, nu vrajeala.

  • Multumesc „GIGJ”!…dar la 42 de ani cu obligații ( copii etc) , parcă nu mai am curaj pentru schimbări majore!..,dar da, sunt in căutări de alt job, desi imi place ceea ce fac , a fost cea mai proastă alegere a mea, in materie de facultăți!!!!!
    Sfat pentru viitorii potentiali studenți la FEEA; – alegeti orice dar nu FEEA, mai ales contabilitate si gestiune informatică, am învățat de mi-a „crapat capul” și…3300 lei net!! Nu merită!

  • La cati bani are…cumpara tot spanciu! O sa ne trezim ca inchide si o stradadoua de prin iasi …! Ca sa darami niste case de patrimoniu si sa nu iti bata nimeni la usa…inseamna ca suntem degeaba. La ce ii trebuie totusi atatia bani?!

  • Mihaela Baciu

    Eu lucrez la primaria Movileni si atentie… sunt referent ultimul grad si castig 10.280 brut. Deci la Primaria Iasi madama sigur ia peste 7-8000 net. Pentru cei interesati….

  • PROLEX voi tot cretini ați rămas ? Dați informații lui Cruceanu acesta merge cu ele la Chirica care împreună cu Zanfirescu îi dau modalitatea de întrebare iar Zamfirescu e pregătit cu răspunsul. E simplă treaba, dar voi rămâneți idioti. Cum credeți voi ca acest Cruceanu care stă la ușa lui Chirica pentru finanțarea Casei Studenților, primirea de PUZ-ri pe terenuri cumpărate pentru a le crește valoare sau PUZ-ri pentru a construi blocuri ( asta e rechinas imobiliar ) poate mișca în fața lui Chirica. Toate intervențiile i le scrie Ioana Hliboceanu el e un biet slugoi devenit în mintea lui mare personalitate. PROLEX stați jos ca sunteți idioti, nota 2!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *