Prima pagină » Titlurile zilei » Mihai Chirica nu vrea să mute afișul electoral PNL din Copou. Primăria a încălcat Codul Rutier

Mihai Chirica nu vrea să mute afișul electoral PNL din Copou. Primăria a încălcat Codul Rutier

10 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Deși creează probleme în trafic, primarul Mihai Chirica nu a mutat afișul electoral PNL din Copou. Primăria Iași a eliberat autorizația de amplasare fără să se gândească la consecințe

Afișul electoral este amplasat pe trotuarul de pe bulevardul Carol I, la intersecție cu strada Toma Cozma. Acesta este în același loc, de mai multe luni, iar șoferii au sesizat faptul că a creat probleme în trafic. Deși, în Codul Rutier scrie clar că este contravenție pentru blocarea vizibilității, după amplasarea unui afiș sau a unei construcții.

Primarul Mihai Chirica nu mută afișul electoral PNL din Copou

Afișul electoral este de la PNL pentru candidatura la președințiale a lui Nicolae Ciucă, care apare alături de Costel Alexe și Mihai Chirica. Acesta este amplasat chiar în colțul intersecției și pune în dificultate șoferii și pietonii. Din fericire, până acum nu s-a întâmplat niciun incident, dar oricând poate să apară un accident. Șoferii au sesizat deja această problemă în urmă cu o săptămână, iar autoritățile au promis că vor face verificări. În prezent, afișul este montat în același loc, iar oamenii trebuie să se descurce, în aceleași condiții, în intersecție.

„Mi se pare efectiv incredibil cum un semn nu poate fi mutat, având în vedere că a apărut și în presă problema, și șoferii au spus că este o problemă. Nu este una majoră, însă se poate întâmpla ceva, nu cred că e așa greu să fie relocat câțiva metri”, a spus Ciprian, un șofer din Iași.

În Codul Rutier este precizată această situație și reprezintă contravenție pentru nerespectarea legii.

„Așa este la noi, dacă nu sunt mașini parcate în colțul intersecției, măcar să fie panouri electorale. Codul Rutier e clar și nu văd de ce trebuie să existe măcar discuția aceasta. Normalitatea era ca afișul respectiv să fie mutat, fără să se mai creeze toată această discuție. Asta e, ne resemnăm și facem tot ce ține de noi, adică să fim atenți în intersecție, să nu intrăm în ceva”, a precizat Iulian, un alt șofer din zonă.

Primăria a eliberat avizul de amplasare

Inclusiv Poliția Locală a făcut verificări în teren la afișul respectiv, iar agenții au descoperit că acesta a primit avizul de la Primăria Iași prin Consiliul Local Iași. Totuși, înainte de amplasarea acestuia, un reprezentant al Primăriei trebuie să verifice dacă acesta nu creează probleme în zonă și nu obturează vizibilitatea oamenilor. Fix acest lucru se întâmplă, însă din punctul de vedere al primăriei, totul a fost în regulă și afișul electoral PNL a fost montat indiferent de situație. Astfel de afișe electorale au fost montate pe toate trotuarele din oraș, însă acesta a creat cele mai multe probleme.

„Am trimis o echipă să verifice afișul electoral respectiv. Acesta este avizat de Consiliul Local Iași, noi nu putem interveni în acest sens”, a precizat Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Afișul electoral de la PNL, din Copou, ar putea fi mutat câțiva metri, însă primarul Mihai Chirica l-a lăsat în același loc, chiar dacă sunt probleme în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024