Prima pagină » Titlurile zilei » Mihai Chirica negociază cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă postul de viceprimar? Cine este în cărți – FOTO

Mihai Chirica negociază cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă postul de viceprimar? Cine este în cărți – FOTO

23 ian. 2024, 02:00, 26 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Mihai Chirica va negocia postul de viceprimar al Iașului cu liderii PNL și PSD. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se vor întâlni pe 24 ianuarie, după evenimentele din Piața Unirii, cu edilul pentru a discuta propunerile

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, și Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, vor fi prezenți mâine, 24 ianuarie 2024, la Iași în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul celebrării Zilei Unirii Principatelor Române. Conform surselor BZI, la finalul manifestațiilor, cei trei se vor retrage pentru a negocia postul de viceprimar.

 

UPDATE: Conform informațiilor venite pe surse, Marcel Ciolacu nu va fi prezent la Iași pe data de 24 ianuarie. Negocierile urmează să se întâmple după această dată, la București.

Mihai Chirica negociază cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu postul de viceprimar al Iașului

Din informațiile deținute, edilul Iașului se va întâlni miercuri, 24 ianuarie, cu liderii PNL și PSD pentru negocierile finale privind desemnarea noului viceprimar. Atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu vor avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește decizia finală, postul de viceprimar fiind unul important. Proiectul de hotărâre privind alegerea noului viceprimar al Iașului este prezent pe ordinea de zi a ședinței ordinare care va avea loc vineri, 26 ianuarie 2024, la Palatul Roznovanu. Surse din rândul consilierilor locali susțin că Răzvan Timofciuc este favorit pentru ocuparea funcției, alături de actualul viceprimar, Daniel Juravle.

Timofciuc a fost exclus din USR la finalul anului 2023. Mihai Chirica și-ar fi aranjat treaba, iar consilierul local ar fi ca și numit, chiar dacă în printre consilierii locali încă sunt discuții cu privire la votul favorabil ce ar urma să îl ofere fostului USR-ist. Amintim faptul că Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR și din toate grupurile interne după ce a făcut publice problemele și scandalurile din organizația politică. De menționat că și consilieri locali Iulian Hușanu și Maria Carcea și-au dat demisia din USR și Consiliul Local anul trecut.

Mihai Chirica, discuții și negocieri cu USR-iștii Iulian Nicolau și Andrei Popescu

Tot pe surse se vehiculează și faptul că Mihai Chirica a avut discuții și cu consilierii locali USR Iulian Nicolau și Andrei Popescu, însă variantele nu sunt atât de favorabile cum este cea a lui Timofciuc, cel din urmă fiind candidatul ideal pentru a oferi „votul de aur” al bugetului pentru anul 2024. Un alt scenariu ar fi ca edilul să negocieze cu USR aprobarea bugetului pentru anul acesta în schimbul unor proiecte aprobate. În acest sens, ca viceprimar ar putea fi numit un consilier local din PNL, precum Ciprian Bostan sau Eduard Boz, însă acest lucru nu ar garanta majoritatea râvnită de Mihai Chirica în plen, pe care a pierdut-o odată cu plecarea trădătorului Cezar Baciu.

Consilierii locali vor numi noul viceprimar prin vot secret

Viceprimarul va fi ales prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor Consiliului Local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. În cazul lui Răzvan Timofciuc, propunerea ar putea veni chiar de la primarul Mihai Chirica. Practic, cu Răzvan Timofciuc alături, primarul Mihai Chirica va avea din nou majoritate în Consiliul Local, după ce trădătorul Cezar Baciu a pierdut în instanță procesul cu USR și, implicit, postul de viceprimar, iar proiectele sale vor fi aprobate din nou fără probleme. Drept răsplată pentru perioada celor doi ani și jumătate, cât a asigurat prin votul său majoritatea în Consiliu Local, lui Cezar Baciu i-a fost oferit un post călduț de director executiv al diviziei de Termoficare din cadrul Termo-Service.

După plecarea din USR a lui Baciu, Mihai Chirica a fost nevoit să negocieze urgent o nouă trădare pentru a avea din nou majoritate în plenul CL. În momentul plecării viceprimarului trădător, s-a revenit la mandatele de la alegerile din 2020, USR având 9 consilieri, PNL – 11 consilieri, PSD – 5 consilieri și PMP – 2 consilieri, acest lucru însemnând că alianța PNL-PMP deține 13 voturi și nu mai are majoritatea, iar alianța PSD-USR are 14 voturi. Mai mult decât atât, este important de știut și faptul că, dacă PSD-USR va deține în continuare majoritatea, iar Mihai Chirica nu va găsi varianta pentru obținerea majorității, va avea mari probleme privind aprobarea unor proiecte.

Din cauza lipsei unei majorități PNL-PMP, există posibilitatea blocării proiectelor imobiliare, având în vedere faptul că PSD și USR nu votează favorabil planurile urbanistice ale dezvoltatorilor. Și în acest caz, Chirica își va găsi scuze, va susține că proiectele Iașului sunt blocate din cauza opoziției.

Consilierul local Răzvan Timofciuc, în incompatibilitate și conflict de interese

La sfârșitul anului 2023, Agenția Națională de Integritate a publicat un raport prin care Răzvan Timofciuc, consilier local USR, a fost găsit în stare de incompatibilitate. Practic, alesul local a ocupat simultan calitatea de membru în Consiliul de Administrație la Spitalul de Recuperare și funcția de vicepreședinte al filialei locale USR. Aceasta este a doua abatere a consilierului local Răzvan Timofciuc. În trecut, acesta a fost în mijlocul unui alt scandal după ce a votat ca soția să facă parte din Consiliul de Administrație al Colegiului „Octav Băncilă”.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate l-a inclus pe consilierul local USR pe o listă cu 26 de aleşi locali în cazul cărora s-a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese, astfel că au fost sesizate organele de urmărire penală. Membrul USR a dat în judecată ANI, însă fără rezultat. Răzvan Timofciuc a fost sancţionat cu diminuarea a 10 la sută din indemnizaţia pe care o primeşte în calitatea sa de consilier local pe o perioadă cuprinsă între 1 lună şi 6 luni. Mai mult decât atât, în perioada în care a fost membru şi consilier local PNL, timp de patru ani, Răzvan Timofciuc a fost numai „Gică contra” în Consiliul Local Iaşi, încercând să blocheze proiectele municipalităţii la ordinul deputatului „zero”, Marius Bodea. În trecut, Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au ajuns în barca alianţei USR- PLUS alături de deputatul „zero”, Marius Bodea, şeful lor pe linie politică.

Mihai Chirica, edilul Iașului, negociază postul de viceprimar cu liderii PNL și PSD, respectiv Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, care vor fi prezenți la Hora Unirii de mâine, 24 ianuarie 2024. Întâlnirea va fi una decisivă în ceea ce privește varianta finală, favorit fiind consilierul local recent exclus din USR, Răzvan Timofciuc.

Comentarii
  • Dar curvele politice de la PESEDE le-ați uitat?Gainarul de Gavril ( asta merge pe la primari și le cere câte o găina sau ouă puse in faină plus ceva brânză la puțină și molan alături ca sa le dea consultații juridice de cacat ) care stă proptit zi lumină la usa chiricului să în dea bani pentru handbal pe care ii împarte după favorurile primite, mare lepră e păduchele asta libidinos .

  • Alungati pigmeul din primarie!

  • Grozavu si Tirbuson

    Chirica mai bine si-ar negocia cateva acorduri de recunoastere a vinovatiei, locul si regimul detentiei. Apropo, in dosarul Revelionului 2023 (lautari, lasere,drone) nu are nici macar calitatea de martor?

  • ….și măsuri de ordine publică suplimentară=garduri; Vrem sa sarbatorim unirea normal, fara filfizonii de la Bucuresti, fara inaltpreasfintiti, fara garduri, fara placinte gratuit. Sigur nu vor fi nici huiduieli.

  • La șomerul libidinos Gavril te aștepți la orice,nu are mamă nu are tată,e o vită turnătoare cu caracter de căcat care pentru bani o vinde și pe mă-sa. Transmite lui Mișu tot ce mișcă în primărie,e o jivină credincioasă care îi asigură chiricului voturi când e mai mare nevoie iarcla schimb primește bani publici la jucăria lui ruginita,stricata echipa de handbal unde spală efectiv banii. E de urmărit pramatia asta libidinoasa.,

  • Se negociază șpăgile cu mari dottori covrigari îîî cu să împartă bani populimi din primărie la plăcintă poale în covrig presărat cu piride lgbtq &usr rujați–

  • PSD cum naiba îl țineți pe specimenul de Gavril care tot orașul știe ce lepră ordinara este,cât de devotat Chiricului este.
    Are echipa de minifotbal pe care o tine din bani publici și are pretenția să i se spună patron la clubul public de handbal unde o face pe-a zborul.
    Oamenii Chiricului îl au la mână cu mai multe,golanii financiare, printre care că a luat bani prin alte nume, ba la minifotbal, ba de pe la alte echipe, a devalizat bugetul este incompatibil.
    L-au chemat la cabinetul unu și i-au pus în vedere că dacă nu Votează cum i se cere si nu dă informații din interiorul pesede despre strategiile puse la cale împotriva lui Miaiță va fi dat pe topogan. Omul e terminat si vineri va face primul pas ca să arate cât de supus e lakeul.

  • Daca vin, sa ne explice impozitarea tichetelor de masa tva la alimente 19%,10% din brut in caz de boala ,etc 9% tva

    Nu trebuie sa vina Colacu , Maciuca sau altii criminali nazisti ca ei la Iasi ! Ei nu ne reprezinta,sa nu vina este marw Revolta in tara la fel si in Iasi. Au de gand sa puna iar gard de protectie , noi dupa zabrelele alea si eii liberi la acea tribuna a criminalilor? Sa nu vina ,,in gura lupului”. Psd – pnl jos de la guvernare! Jos comunistilor ,mafiotuior ,,nazistilor criminali psd- pnl ,nu veniti la Iasi!!!!!!

  • NUMAI PUTEREA VA INTERESEAZA ……………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALTCEVA , NIMICA !!!!!!!!!!!!!

  • Gavril un muțunache agresiv, o cutră de om care vinde pe toată lumea doar,doar i-o fi lui bine.Potlogarul blatist e omul lui Chirica de ani de zile face figurație in consiliul local pentru o ciozvartă râncenă aruncată de hingherii de la Palatul Roznovanu. Dizgretios personaj.

  • Futu-vă-gură de jigodii politice!!! La ce veniți la Iași gunoaielor, ați făcut ceva pentru orașul ăsta????

  • Horia, Cloșca și Crișan

    Domnilor Ciolacu și Ciucă, are cumva Iașul măcar 1 km de autostradă din cea promisă din 4 in 4 ani în campaniile electorale? Are cumva Iașul centură? Are Iașul Spital Regional sau Institut al inimii pe care ni l-ați tăiat de pe listă? Are Iașul Sală Polivalentă sau stadion? Stați naibii în mocirla voastră la București că nu aveți ce căuta în capitala Moldovei.

  • Ascuțiți furcile și topoarele fraților că vin boierii în pelerinaj pe pământurile moldovene!

  • Trebuie sa priviti atent ce categorie si ce profil de oameni vin la astfel de adunari. E trist ca politicienii si cei care ne conduc speculeaza saracia, prostia, incultura si mizeria unor oameni. E trist si ca atita poate acest oras. Nici in tara nu-i altfel. Poate cu mici exceptii. In rest, se cheltuie banul public pentru a continua prostirea unora. La poza cu scena, cei care sint acolo, o adunatura de banditi gata sa mai mulga putina admiratie din partea prostimii. In piata, sa priviti atent, niste amariti. Oamenii seriosi, sint le serviciu, chiar daca e zi libera. Muncesc unii ca sa aiba ce toca si batjocori altii. E trist ca absolut nimeni nu reuseste sa le dea peste bot acestor banditi. 24 ianuarie nici macar nu-i o zi importanta pentru Iasi. Iasul a pierdut enorm atunci.

  • Istoria este astazi falsificata de niste impostori. Cine stie istorie, Iasul a pierdut enorm la 24 ianuarie 1859. Cititi fratilor. Comunistii au falsificat acest adevar si au creat mult festivism. La fel fac si neocomunistii de astazi, care ofera fasole, vin fiert, fanfara si mult circ.
    Prostimea inculta pune botul si crede ca 24 ianuarie este un motiv de mare bucurie. Pentru Romania da, insa Iasul a pierdut enorm. E trist ca toata lumea cu pretentii din Iasi, chiar si istorici si intelectuali participa la aceasta mascarada, validind importura neocomunistilor. Pina si biserica face la fel. Iasul nu mai are oameni de caracter. Cititi cine au fost antiunionistii si ce au facut ei.

  • Mai bine Chirica si-ar negocia starea in libertate.
    Cand ai 6 dosare penale foarte grele pe cap, chiar ai o problema.
    Cat despre Timofciuc, sincer, ar merge si nu ar merge ca viceprimar.
    Pana la alegeri suntem capitularizati maxim.

  • Vin si eu maine la protest in Piata Unirii.

  • In piata se va striga „TRADATORII”!

  • TRADATORII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • De ce sa negocieze pigmeul? Ce are de oferit ca sa-si permita sa negocieze?

  • Chirica nu mai are ce cauta in administratia Iasului. Daca Ciuca sau Ciolacu vor apleca urechea la Chirica, promitem ca vor pierde amandoua partidele Iasul. Noi nu vrem oameni certati cu legea, aroganti si increngaturi cu dezvoltatorii imobiliari.

  • Cum sa fie agariciul ala de Timofciuc viceprimar? Doamne fereste, ati innebunit de tot sa puneti circaru viceprimar? Pai gasit de2 ori incompatibil si in conflict de interese decatre ANI si voi il puneti vice? Pai mai bine Boz decat circaru .

  • ma duc sa ma cac !!!

  • Nu ați fost în stare să deszăpeziti, dar hora frăției o țineți!

  • Moartea asta le rebuie la criminalii astia!

  • TRADATORII!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *