Prima pagină » Local » Mihai Chirica a vorbit despre cosurile de gunoi inteligente: Suntem primii din Romania la investitii si dotari
Mihai Chirica a vorbit despre cosurile de gunoi inteligente: Suntem primii din Romania la investitii si dotari

Mihai Chirica a vorbit despre cosurile de gunoi inteligente: Suntem primii din Romania la investitii si dotari

06 aug. 2020, 14:34,
George Cristian, în Local

Mihai Chirica a vorbit despre coşurile de gunoi inteligente recent achiziţionate de Primărie. Într-o declaraţie de presă, edilul municipiului Iaşi a explicat faptul că aceste coşuri stradale sunt la standarde europene şi că sunt încărcate solar.

Mihai Chirica a vorbit despre coşurile de gunoi inteligente

Într-o declaraţie de presă, edilul Mihai Chirica a vorbit despre recenta achiziţie făcută de Primăria Iaşi. Acesta a oferit câteva detalii tehnice despre coşurile de gunoi inteligente

” Am achiziţionat 30 de coşuri de gunoi inteligente, stradale, după modelele pe care le-am văzut cu toţii în marile capitale europene. Se alimentează dintr-un panou solar, are capacitatea de a fi deschise fără a fi atinse zonele în care se aruncă gunoiul. Coşurile de gunoi conţin un compactor care permite o utilizare şi o depozitare pe o perioadă mai îndelungată. Este un plus de valoare pe care îl aducem Iaşului, mai ales în contextul în care oraşul este catalogat ca fiind cel mai curat din România. Acest lucru s-a obţinut printr-o serie de investiţii făcute, printr-o colaborare eficienţa cu operatorul nostru, Salubris.” menţionează Mihai Chirica, edilul muncipiului Iaşi.

Iaşul are cele mai noi dotări din România în materie de Salubritate

Conform primarului Mihai Chirica, Iaşul are cele mai noi dotări în materie de Salubritate din România. Conform lui Mihai Chirica, compania de salubritate este prima companie care a avut sisteme de colectare electrice, şi cu cel mai modern parc auto din ţară:

”Pretul unui astfel de coş ajunge la aproximativ 5000 de euro. Este un cost destul de piperat, dar Iaşul merită, şi merită chiar mai mult decât atât. Este un pas înainte către o altă generaţie a sistemului de colectare a deşeurilor urbane. Economiile majore se fac prin golirea mai rară a acestor coşuri. Se va veni mult mai rar la punctul de colectare. Este un aspect care ne apropie de marile capitale europene. Compania de salubritate a investit foarte mulţi bani. Suntem, cred, cea mai modernă companie de salubritate din România, mai ales din prisma parcului auto. Am adus primele sisteme de colectare electrice, ne-am schimbat aproape în întregime. Suntem cei care au avut pulverizatoare pentru dezinfecţie, pulverizatoare pe care le-am folosit în timpul pandemiei şi le folosim şi acum.” a punctat edilul Mihai Chirica.

Mihai Chirica nu a vrut să comenteze decizia judecătorilor în cazul fostului edil, Gheorghe Nichita

Întrebat de reporteri cum comentează decizia de condamnare a fostului edil al Iaşului, Gheorghe Nichita, actualul edila a refuzat să comenteze o decizie judecătorească:

”Nu am niciun comentariu de făcut. Justiţia a spus ceea ce a avut de spus. E regretabil că vorbim despre oameni. O funcţie de demnitate publică trebuie acoperită cu foarte multă responsabilitate.” a conchis Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Coșurile de gunoi stradale din Iași sunt golite cu ajutorul mopedelor electrice

Aceste demersuri sunt realizate inclusiv pentru a completa lipsa coșurilor de gunoi pe unele alei și anumite străzi unde acestea s-au deteriorat. Reamintim faptul că una dintre ultimele achiziții importante făcute de Primăria Iași pentru coșuri metalice s-a făcut în anul 2018 și se referă la achiziționarea unui număr de 1.000 coșuri de gunoi stradale. Valoarea estimată a achiziției a fost de 119.329 lei, fără TVA, adică peste 25 mii euro. Astfel, un coș metalic costa aproape 120 de lei. Coșurile din plastic se vând la prețuri asemănătoare. î

Angajații Salubris Iași care se ocupă de colectarea deșeurilor din coșurile de gunoi stradale folosesc mopede electrice în activitatea de zi cu zi. Salubris SA a achiziționat 10 tricicluri (mopede) electrice URCO, cu câte două eurocontainere pentru colectarea deșeurilor din coșurile stradale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *