Prima pagină » Local » Infractorul Ionuț Mihai Chirica a fost condamnat la închisoare cu executare! Judecătorii i-au interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice
Infractorul Ionuț Mihai Chirica a fost condamnat la închisoare cu executare! Judecătorii i-au interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice

Infractorul Ionuț Mihai Chirica a fost condamnat la închisoare cu executare! Judecătorii i-au interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice

15 oct. 2024, 02:00,
Dragoș SAVIN în Local

Un individ pe nume Ionuț Mihai Chirica a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a comis o tâlhărie. Individul a atacat un bărbat și i-a smuls un portofel în care se aflau bani și carduri. Zilele trecute, individul a aflat că trebuie să stea după gratii, timp de 3 ani și 2 luni

Trebuie precizat că Ionuț Mihai Chirica nu are nicio legătură cu primarul Iașului, Mihai Chirica, fiind doar o coincidență de nume și prenume.

Gara Iași este de multe ori locul în care sunt comise tot felul de infracțiuni. Zilele trecute, Ionuț Mihai Chirica, un individ care a tâlhărit un bărbat, a fost condamnat la închisoare. Povestea începe în luna septembrie a anului 2022. Atunci, Ionuț O. a fost abordat de Ionuț Chirica în timp ce se afla la McDonald`s. Ionuț Chirica i-a propus să meargă prin barurile din zona Gării pentru a consuma băuturi alcoolice. Trebuie precizat că bărbații nu se cunoșteau, dar părea că s-au împrietenit la un pahar. Ionuț Mihai Chirica și cu Ionuț O. au băut alcool în mai multe baruri, apoi au mers la casa de bilete, unde Ionuț O. și-a cumpărat un bilet spre București. Atunci, Ionuț Mihai Chirica a observat că acesta are o sumă importantă de bani în portofel și imediat i-a venit o idee. În timp ce au consumat băuturi alcoolice, Ionuț O. și-a pierdut un ghiozdan. Tot în zona Gării, un tânăr a încercat să fure dintr-un magazin de bijuterii, în același an, 2022, dar a fost prins și condamnat.

Și-a condus victima într-o zonă întunecată și a acționat

Pierderea ghiozdanului noului său „prieten” l-a făcut pe Ionuț Mihai Chirica să-și facă rapid un plan de acțiune.

„Persoana vătămată, împreună cu inculpatul, s-au deplasat prin stația C.F.R. Iași, unde au consumat băuturi alcoolice în mai multe locații, până în jurul orei 21:45, când s-au deplasat la casa de bilete a stației C.F.R. Iași, unde persoana vătămată și-a achiziționat un bilet de călătorie pentru trenul care circulă pe traseul Iași – București, cu plecare la ora 22:50. Odată cu plata în numerar a biletului de tren, inculpatul Ionuț Chirica Mihai Ionuț a observat că persoana vătămată are o sumă mare de bani în interiorul portofelului, acest fapt fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate în holul caselor de bilete”, au precizat anchetatorii.

Ionuț Mihai Chirica a fost condamnat la închisoare: 3 ani și 2 luni, cu executare

Ionuț Mihai Chirica l-a lovit pe Ionuț O. și l-a deposedat de bunuri.

„După ce persoana vătămată a achiziționat biletul de tren, s-a deplasat împreună cu inculpatul în zona peroanelor stației C.F.R., iar sub pretextul că vor găsi rucsacul, inculpatul a condus persoana vătămată pe aleea adiacentă liniei 0C, până la pasajul pietonal de la capătul peronului linei 0C, unde l-a împins jos, l-a imobilizat cu genunchiul și i-a sustras din buzunarele de la spatele pantalonilor telefonul mobil, marca Samsung A12, portofelul cu suma de 800 de lei, carduri bancare și de fidelitate, cartea de identitate și abonamente STB. În timpul sustragerii violente, persoana vătămată a încercat să îl împiedice pe inculpat să îi ia portofelul, moment în care acesta din urmă i-a rupt buzunarul pantalonilor pentru a-l deposeda de bun”, au stabilit anchetatorii.

Zilele trecute, Ionuț Mihai Chirica a fost pedepsit.

„Condamnă pe inculpatul Ionuț Chirica Mihai Ionuț la pedeapsa închisorii de 3 (trei) ani și 2 (două) luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. În baza dispoziției art. 67 alin. (2) Cod penal, interzice inculpatului Ionuț Chirica Mihai Ionuț, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) și b) (nu are dreptul să fie ales în autorități publice sau funcții publice) Cod penal, pe o perioadă de 2 (doi) ani”, se arată în decizia judecătorilor de la Judecătoria Iași.

Pentru tâlhărie au fost pedepsiți și doi tineri care au lovit și furat pe stradă, la Iași. După doi ani de la comiterea faptei, iată că Ionuț Mihai Chirica a fost condamnat la închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`